Voetbal

Jeugdjournaal

Het was weer een ouderwets drukke zaterdag op het Oostersportpark. Voor het eerst dit seizoen een volledig programma met van de vroege ochtend tot zelfs in de avond voetbal, voetbal en nog eens voetbal. De weersomstandigheden waren natuurlijk super, zelfs iets te warm misschien. Maar het mocht de pret niet drukken, voor de in actie komende spelers is elke wedstrijd het hoogtepunt van de week. Om verslag te doen van al die hoogtepunten voert te ver, maar we pikken er enkele opvallende zaken uit:

Avondwedstrijd Zeerobben JO17-3

We beginnen in Leeuwarden, waar Zeerobben JO17-3 pas om 18:15 uur moest aantreden tegen Blauw Wit ’34 JO17-6. Blauw Wit is een hele grote club geworden, te groot voor het beperkte sportpark Wiarda, met als gevolg dat ze daar ’s morgens al om 8:30 uur moeten beginnen en dan nog tot in de avond moeten doorspelen om het programma afgewerkt te krijgen. De jongens van Zeerobben deden het overigens uitstekend en keerden huiswaarts met een mooie 3-7 overwinning. 

 

Wisselende resultaten

Door de vele afgelastingen en verplaatsingen van een week eerder, was het zaterdag eigenlijk pas de eerste volledige wedstrijddag. En in de ochtenduren waren de resultaten nogal wisselend. Meest in het oog springend waren de overwinningen van MO15-1 op Wolvega (7-0) en JO15-1, uit bij Sneek Wit Zwart (1-3). 

JO14-1 maakte er een spectaculaire wedstrijd van tegen Urk 14-2. Ze verloren met 5-7, maar wel na een mooie, doelpuntrijke pot. 

Met veel belangstelling was uitgekeken naar de wedstrijd van JO17-1 tegen Blauw Wit ’34 JO17-1, dat in de competitie een divisie hoger speelt dan Zeerobben. En dat verschil was ook zichtbaar. Blauw Wit was de bovenliggende partij, maar een strijdend Zeerobben wist het de Leeuwarders verrassend lastig te maken. Het eindigde in een 1-2 overwinning voor Blauw Wit en daar hoefde Zeerobben zich niet voor te schamen. 

Slotstuk van het jeugdvoetbal was de wedstrijd van JO19-1 tegen Sneek Wit Zwart 19-1. Op het oog een mooi affiche op hoog provinciaal niveau. Maar dat viel als wedstrijd een beetje tegen. Zeerobben bleek gewoon een maatje te groot voor Sneek Wit Zwart en de Sneekers mochten blij zijn dat het vizier niet continu op scherp stond, anders was het gegarandeerd in de dubbele cijfers geëindigd. Nu bleef de score steken op 8-2 voor Zeerobben. 

 

Harlinger Derby Day

Maar liefst drie stadsderby’s stonden zaterdag op het programma. Driemaal kruisten teams van Zeerobben en fc Harlingen de degens en dat zorgt natuurlijk altijd voor de nodige animositeit. Extra spanning, extra aandacht, extra feest bij winst en grotere teleurstelling bij verlies. De balans tussen vreugde en verdriet viel zaterdag uit in het voordeel van Zeerobben. Opvallend daarbij was dat de overwinning steeds ging naar de uitspelende club, in het hol van de leeuw dus.

De jongens van Zeerobben JO17-2 namen het op tegen fc Harlingen JO17-1. Geen hoogstaand duel, maar wel een reguliere, verdiende overwinning voor de fc: 1-3.

Hun leeftijdgenoten van het vrouwelijke geslacht draaiden de rollen om. Op de Vierkanstdijk wonnen de Meiden van Zeerobben MO17-1 van fc Harlingen MO17-1 met duidelijke cijfers: 1-5.

Datzelfde gold ook voor de jongens van Zeerobben JO12-2. Zij wonnen eveneens op de Vierkantsdijk met 1-4 van de JO2-1 van de fc. 

 

De dag van morgen

Morgen is het met tien thuiswedstrijden voor de jeugd niet extreem druk op het Oostersportpark. Maar daarnaast zijn er ook nog eens veertien uitwedstrijden dus al met al genoeg reuring op en rond de velden. Er zijn weer vele mooie wedstrijden op zowel prestatief als recreatief niveau en zowel jongens als meisjes komen weer in actie. Dat alles maakt dat zaterdag de mooiste dag van de week is. De eerste wedstrijden beginnen al om 8.45 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda