Voetbal

Jeugdjournaal

Eindelijk was daar dan de lente en dat was te merken op het Oostersportpark. Al vroeg was het gezellig druk op en rond de velden. Ook de Waddenrobkes genoten volop van het fraaie voorjaarsweer. De twaalf thuiswedstrijden konden vlot afgewerkt worden.

Geen uitslagen en standen en scheidsrechters meer bij de JO8 groep. Hier spelen Zeerobben JO8-3 en Franeker JO8-3 tegen elkaar. Het plezier is er niet minder om. (Foto: Wies Procee)

JO19

Na de 3-1 nederlaag tegen Flevo Boys is de situatie rond JO19-1 zorgelijk geworden. Met een tiende plaats en 20 punten is de afstand tot de gevarenzone zeer klein geworden. Zeerobben zal met nog zes wedstrijden te spelen vol aan de bak moeten. Handhaving in de hoofdklasse is mede gezien de overgang van jeugdspelers naar de senioren van essentieel belang.

 

JO17

JO17-1 verloor met 6-3 bij Be Quick Dokkum. Hierdoor blijft JO17-1 op de tiende plaats staan in de hoofdklasse. Ook hier geldt dat met nog vijf wedstrijden de nodige punten moeten worden behaald om niet in degradatiezorgen te komen. JO17-2 blijft de druk op de ketel houden bij koploper SF Deinum door zelf met 2-1 te winnen van Nijland. Beide ploegen hebben 15 punten maar Deinum heeft nog een wedstrijd tegoed. JO17-3 boekte een keurige 5-0 overwinning op ST Arum/Stormvogels.

 

JO15

JO15-1 deed goede zaken tegen Buitenpost. Door deze wedstrijd met 3-1 te winnen komt de ploeg op 9 punten. Buitenpost heeft 2 punten meer en een wedstrijd meer gespeeld. JO15-3 verloor nipt met 2-1 van Franeker.

 

JO13

JO13-1 kwam in de thuiswedstrijd tegen Be Quick niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De derde plaats is nog steeds haalbaar voor deze ploeg. JO13-2 moest haar meerdere erkennen in SWZ Boso Sneek en verloor met 3-1. Verlies was er ook voor JO13-3. Thuis was Wykels Hallum met 0-2 te sterk. Een totale off-day voor JO13-4. Het vrije paasweekend heeft de ploeg niet goed gedaan zo bleek. In Sneek werd er met 7-1 verloren van SWZ Boso Sneek. Tot slot verloor JO13-5 met 8-3 van VSV ’31.

 

JO11

JO11-1 wacht nog steeds op de eerste punten in de pittige 1e klasse. Thuis werd er met 4-7 van FVC verloren. Leovardia was met 7-0 te sterk voor JO11-2. Nip verlies voor JO11-3. Met 4-5 was Oeverzwaluwen net iets te sterk. En ook JO11-4 kwam niet tot winst in de wedstrijd tegen Tzum. Het werd 7-1. De derby tussen fc Harlingen en Zeerobben werd dit keer in het voordeel van Harlingen beslist. Het werd 3-2. Wel een dikke overwinning was er voor JO11-6. Zij wonnen thuis met 11-2 van Friese Boys. En ook een puike overwinning voor JO11-7. Thuis tegen Oosterlittens werd het maar liefst 11-0.

 

En naast deze wedstrijden werd er natuurlijk nog veel meer gevoetbald o.a. door de jongens en meisjes JO9 en JO8 en natuurlijk de Waddenrobkes. Op verzoek van de KNVB worden hier geen standen of uitslagen van bijgehouden. Het gaat om de ontwikkeling en het spelplezier van de spelers.

 

De dag van morgen

Morgen weer zo’n zaterdag waar door velen reikhalzend naar uit wordt gekeken. Maar liefst zeventien thuiswedstrijden staan er op het programma. Dat is dus meer dan een ‘volle bak’. Er moet dus hier en daar geschoven worden hetgeen betekend dat JO17-1 haar wedstrijd tegen SJO Broekster Walden om 14.45 uur speelt. Een lange dag op het Oostersportpark die zeker de moeite waard zal zijn. Jeugdvoetbal pur sang. Om kwart voor negen wordt er afgetrapt. 

|Doorsturen