Sport

Jeugd mix team TV Ready overtuigend kampioen

Afgelopen zondag trad het jeugdteam van tv Ready voor de laatste competitiewedstrijd aan tegen het team van Goutum. De voorlaatste wedstrijd was de basis gelegd voor het kampioenschap door in een rechtstreeks treffen naaste concurrent Lauswolt met 5-1 te verslaan.

Vlnr: Jelke de Jong, Joël de Jong, Antal Kuipers, Alicia Vonk en Carmen Polman.

In deze laatste wedstrijd moest de titel definitief worden binnen gehaald. Op het warme en zonovergoten Cleem Heeger tenniscourt begon de jeugd om 10.30 uur. Alle speelsters en speler waren aanwezig echter Joël speelde niet uit voorzorg in verband met een blessure. Tekenend voor de teamspirit is wel dat Joël de hele dag aanwezig was om als een non-playing captain zijn teamgenoten bij te staan.

Er werd begonnen op drie banen met de dames enkel partijen en de heren dubbel. Harlingen kwam al snel op voorsprong doordat het al seizoenen lang ongeslagen dubbel van Antal en Jelke ook dit keer hun tegenstanders helemaal dol speelden met hun slimme, tactische spel.

Bij de dames enkel was er duidelijk meer strijd. Carmen heeft de opgaande lijn te pakken en begint steeds slimmer te spelen en het spel van haar opponent te lezen. Ze wist haar partij in twee sets naar zich toe te trekken.

In de tweede dames enkel partij had Alicia duidelijk moeite met de hoog opstuitende topspinballen van haar tegenstandster. Alicia probeerde het spel te ontregelen maar moest helaas in twee sets het hoofd buigen. Tussenstand 2-1 voor tv Ready.

Daarna werd er wederom op drie banen gestart met de damesdubbel en de twee heren enkel partijen. Het wordt een eentonig verhaal maar Jelke liet wederom zijn tegenstander alle hoeken van de baan zien. Hij heeft al menig keer zijn tegenstander tot wanhoop gedreven met zijn uitgekiende en uiterst effectieve spel. Het verbaasde het in grote getale opgekomen publiek dan ook niet dat ook deze keer Jelke met 6-0, 6-0 winst van de baan stapte.

Antal had iets meer tegenstand. Er werden mooie rally’s gespeeld en op de beslissende momenten was het vaak Antal die met een strakke winner de game naar zich toe trok. De eerste set pakte hij met 6-4 en in de tweede set was het verzet van zijn tegenstander gebroken: 6-0.

Bij de dames dubbel lieten Alicia en Carmen zien dat ze een goed ingespeeld dubbel vormen. Ze speelden slim. In de rally vertragen als dat nodig was maar af en toe ook verwoestend uithalen. Een prima partij tennis die ze in twee sets naar zich toetrokken. Eindstand 5-1 en dus overtuigend kampioen. De titel werd uitbundig gevierd. Na afloop was er een barbecue en nadat de tegenstanders op een broodje hamburger waren getrakteerd werd het feestje met de spelers en speelsters en de ouders van tv Ready voortgezet. Dit alles onder hartverwarmende en enthousiaste leiding van gastvrouw Meintje. De eigen teams en uiteraard ook de gasten worden steevast warm onthaald met hapjes en drankjes. Voor veel bezoekende teams is het dan ook een feest om op ons knusse tennispark te mogen spelen.

Na de barbecue vierden de vijf teamleden het kampioenschap op geheel eigen wijze met een uitgebreid waterballet. Het mix team kan terug kijken op een sportief fantastisch seizoen. 

|Doorsturen