Sport

Jan Hoogland wint trainingsvlucht Klarenbeek

Vrijdag 15 april kon er bij PV Ons Genoegen ingekorfd worden voor een trainingsvlucht vanuit Klarenbeek. Voor deze oefenvlucht was door de vereniging wat prijsjes beschikbaar gesteld een voor ieder een doos paaseieren. De leden konden weer even wennen aan het inkorven en de binnenkomst van hun duiven en tevens konden de klokken en de antennes op zaterdag 16 april worden getest. 

Toch was er wel spanning bij de duivenmelkers die nu voor het eerst konden zien wat in hun duiven zit. De officiële start van het vliegseizoen 2022 is op 22 april vanuit Boxmeer waar Erik Alkema het generaalschap moet verdedigen. 

Van de 207 duiven die zaterdagmorgen om 10.15 uur gelost werden in Klarenbeek, een afstand van gemiddeld 116 km, met zonnig weer en een lichte zuidoostenwind, waren de eerste drie: de 233, een duif van Jan Hoogland die zich als eerste in Harlingen om 11.29 terug meldde met een snelheid 1559 meter per minuut; Comb Sjoerd en Rutger Zwart zijn 268 werd als tweede geklokt met 1545 meter per minuut en Age Zijlstra zijn 006 werd als derde duif geklokt met 1515 meter per minuut. De prijzen werden gewonnen door Jan Hoogland, Gerrit de Koe, Sjoerd en Rutger Zwart en Age Zijlstra.

Volgende week starten ook weer de Sponsorvluchten waarin door een twintigtal sponsoren gestreden wordt om het kampioenschap Vitesse, Mid-Fond, Fond, Jonge-Duiven, Natour en tenslotte kampioen alle vluchten van Harlingen. Slagerij Remco Wouda moet dit jaar de beker verdedigen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda