Voetbal

Jan Helvrich Jeugdtoernooi

Op donderdag 18 mei zal voor de 45ste keer het jeugdtoernooi bij fc Harlingen gehouden worden. Jarenlang was Jan Helvrich de draaiende motor achter de organisatie van het Jeugdtoernooi en na het zeer succesvolle 44ste Jeugdtoernooi had niemand ooit kunnen denken dat dat 'zijn’ laatste Jeugdtoernooi werd. 

Jan Helvrich heeft er ruim 40 jaar lang voor gezorgd dat het Jeugdtoernooi uitgroeide tot één van de grootste jeugdtoernooien van Friesland. Een eendaags toernooi waar sportiviteit, gezelligheid en genieten centraal staan. Maar in maart 2020 kwam Jan plotseling te overlijden en fc Harlingen moest in coronatijd afscheid nemen van een clubman in hart en nieren. Nu, na twee Corona jaren, zal op Hemelvaartsdag voor de 45ste keer het Jeugdtoernooi bij fc Harlingen gehouden worden. En om Jan te eren en nooit te vergeten heeft de organisatie doen besluiten het Jeugdtoernooi naar Jan te vernoemen. En dus zal donderdag 18 mei het Jan Helvrich Jeugdtoernooi voor de 45ste keer van start gaan bij fc Harlingen.

De wedstrijden beginnen stipt om 9 uur en de organisatie is bijzonder verheugd met het enorm grote deelnemersveld waarbij meer dan 70 teams zullen aantreden. Uiteraard zijn er ook deze editie iconische en prestigieuze prijzen met ieder hun eigen verhaal te winnen. Voorbeelden zijn: ‘Hans Schouten’ Cup, ‘Cees Leijen’ Beker, ‘Johan Bouma’ Beker, ‘Twan Metz’ Beker, ‘Jan Helvrich’ Beker, ‘Moeke ten Wolde’ Beker en nog vele anderen. Het zal een zeer drukke dag worden maar de organisatie is er klaar voor! Toegang is gratis en publiek is de gehele dag van harte welkom!

|Doorsturen

BuienradarAgenda