Voetbal

In een vreemd land dezelfde passie delen;
de liefde voor het voetbal

Het was een van de eerste keren dat de jongens van FC Diamond op een echt voetbalveld speelde maar afgelopen zondag gaf Age Tichelaar zijn goedkeuring om op het hoofdveld te spelen. Het gelegenheidsteam, gevormd uit de beste voetballers van het cruiseschip River Diamond nam het in een vriendschappelijke wedstrijd op het hoofdveld van fc Harlingen op tegen het tweede elftal van fc Harlingen. 

En dat de FC Diamond er zin in had bleek wel uit het feit dat de eerste voetballers al om half 12 richting fc Harlingen liepen. Na een goede warming-up liepen beide teams klokslag 13.00 uur het hoofdveld op met voorop scheidsrechter en tevens wethouder Erik de Groot. Na de groepsfoto nam wethouder Hendrik Sijtsma het woord en heette iedereen van harte welkom. “Het is fantastisch dat de asielzoekers hun geliefde sport bij fc Harlingen mogen uitvoeren. Het is een cliché te zeggen, sport verbroedert maar bij sport telt de raskleur, geaardheid, geloof, politieke voorkeur enzovoorts niet. Alleen de wereldwijde geldende spelregels en uiteraard de tegenstanders.” Sijtsma sloot zijn speech af met de woorden: “good luck guys!”

FC Diamond begon gretig aan de wedstrijd en stond al snel 0-2 voor. De spelers van fc Harlingen 2 moesten flink wennen aan het voetbalspel van de tegenstander maar wisten uiteindelijk toch de wedstrijd met 4-3 te winnen. Aan de vele supporters ontbrak het die middag niet en het is geweldig om te zien dat in een vreemd land dezelfde passie gedeeld wordt; de liefde voor het voetbal!

|Doorsturen

BuienradarAgenda