Sport

Huisman mist finale bij EJK zwemmen

Op de vierde dag van het Europees Jeugd Kampioenschap zwemmen, te Kazan, Rusland, is Orca zwemster Silke Huisman uit Arum er net niet in geslaagd om een finaleplaats te bemachtigen op de 50m vrije slag. 

Huisman die met haar persoonlijke record van 25,88 als achtste geplaatst was heeft altijd veel moeite met ’s ochtends vroeg al hard zwemmen. Met 26,27 kwam er voor de ochtend een prima tijd op de klokken, maar dit was wel nog steeds 0,05 seconde te langzaam om überhaupt in de halve finales van start te kunnen gaan. Huisman eindigde nu als twintigste.

 

Huismans trainer Henri Koek, die de verrichtingen van Huisman vanuit Leeuwarden via een livestream kon volgen berustte in dit resultaat. “We weten al heel lang dat Huisman dit probleem heeft. Bij de swimcups en bij de NK’s zijn we al speciaal ’s ochtends vroeg om zes uur wezen hardlopen om dat lichaam maar op gang te krijgen. Bij de NK was ze in de middag steevast 0,7 seconde per 50m sneller. Eigenlijk was dit een dik nieuw ochtend PR, maar in dit deelnemersveld koop je daar niets voor.”

 

Eremetaal was er nog wel driemaal voor Nederland. Caspar Corbeau wist op de 50m schoolslag beslag te leggen op het brons en op de 100m schoolslag bleef de in Amerika trainende zwemmer slechts 0,02 seconden verwijderd van het goud. Zilver in 1.00,77. Kenzo Simons uit Amsterdam wist op de 50m vrije slag in 22.10 eveneens het zilver te veroveren. Hiermee zorgde de heren voor een unicum. Zelden wisten op een internationaal toernooi de Nederlandse heren meer medailles (4) binnen te halen dan de dames (0).

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda