Sport

Honkbal clinic Honk- en Softbalvereniging Seagulls

Op vrijdag 23 april gaf Honk- en Softbalvereniging Seagulls een honkbal clinic voor groep 6, 7 en 8 van Openbare Basisschool ’t Wad. De clinic maakte deel uit van de Koningsspelen en was een groot succes. De kinderen leerden de basics van gooien en vangen, honklopen en het slaan van de bal met honkbalknuppels. De clinic werd gegeven door een combinatie van trainers en leden van de Seagulls.

Inmiddels stromen zowel de positieve reacties van ouders, als aanmeldingen voor proeftrainingen binnen. “Ik vond het geweldig om te zien hoe enthousiast alle kinderen mee deden. In Nederland is honkbal nog lang niet zo populair als bijvoorbeeld voetbal en hockey. Tijdens gymlessen op basisscholen wordt wel eens slagbal gespeeld, maar dat is niet écht met honkbal te vergelijken. Daarom is het zo leuk als we via clinics de jeugd aan deze mooie sport kunnen introduceren” aldus Alicia Conway, secretaris van Seagulls.

 

Honk- en Softbalvereniging Seagulls biedt voor alle leeftijden en niveaus trainingen aan. Zo is er voor de jeugd van 9 tot 11 jaar een pupillen honkbal team, en een competitief aspiranten honkbal team (12 tot 15 jaar). Voor junioren en volwassenen vanaf 16 jaar is er ook een competitief honkbal team.

Volwassenen die op zoek zijn naar een sport op ‘hobby niveau’ kunnen bij Seagulls terecht in het recreanten softbal team. Dit team speelt met dames en heren gemixt (vanaf 16 jaar) en speelt af en toe een recreatief wedstrijdje. Voor de allerkleinsten biedt Seagulls vanaf 7 jaar ‘BeeBall’ trainingen. BeeBall is een vereenvoudigde vorm van honkbal bedoeld om de jongste kinderen de basics van de sport aan te leren.

Iedereen is welkom voor 4 gratis proeftrainingen. Kijk op hsvseagulls.nlvoor de actuele trainingsdagen- en tijden, of bel 06-53176981 voor meer informatie.

|Doorsturen

BuienradarAgenda