Voetbal

Hoe gaat het in Corona tijd met hoofdtrainer Peter Outhuijse?

Bij de jeugdleden wordt er nog volop gevoetbald maar hoe zit dat bij de senioren bij fc Harlingen? Zien zij het nog wel goedkomen wat voetbal betreft? We spraken met hoofdtrainer van de Vrouwen 1 bij fc Harlingen; Peter Outhuijse.

Het gaat goed met Peter en zelf heeft hij gelukkig weinig last van het hele Corona gebeuren. Overdag is hij gewoon aan het werk en op de avonden van de training? Ja dan is het balen want Peter vindt het ontzettend  jammer dat er niet meer getraind kan worden maar het is niet anders. 

 

Enthousiast jong team

Peter Outhuijse werd eind mei geïntroduceerd als nieuwe hoofdtrainer bij de Vrouwen 1 van fc Harlingen en met de assistentie van Roy Dijkstra vormt Peter een nieuw trainersduo voor de vrouwen. Door het hele Corona gebeuren heeft Peter nog niet heel veel kunnen doen. “We hebben een nieuw jong team en het begon net een beetje te lopen”, laat Peter weten. “Begin september hebben we met het hele team nog een teambuilding uitje gehad namelijk op een supboard door de singels suppen. Super leuk natuurlijk! En iedereen was ook zo enthousiast om weer te starten dus daarom is het ook zo jammer dat het nu allemaal stil ligt”. Peter baalt elke keer weer wanneer de regels wéér aangescherpt worden. Mocht er na een lange zomer eindelijk weer getraind worden met de groep, een paar weken later was dat ook alweer voorbij. Daarna mocht er alleen nog maar in groepjes van vier getraind worden en daar was het team dan ook net mee bezig toen de regels wederom aangescherpt werden. “Voetbal is een teamsport en om in groepjes van twee te trainen, dat is niet te doen. Onze plannen met het team was vooral om op deze voet door te gaan. We zijn ervan overtuigd dat we het seizoen met een goed gevoel gaan afsluiten. Maar ja, we moeten gewoon rustig blijven en zorgen dat we ons zoveel mogelijk aan de regels houden en hopen dat het snel over is”, laat Peter weten.

 

Hoe nu verder?

Gelukkig zijn de regels sinds vorige week weer ietwat versoepeld en heeft het team de trainingen weer opgepakt. Vanaf nu wordt er een keer in de week in groepjes van vier getraind en eigenlijk hoopt  iedereen dat dit het begin is van meer versoepelingen zodat er binnenkort weer ‘normaal’ getraind kan worden met in het vooruitzicht om in januari weer te (her)starten met de competitie.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda