Sport

Hockeynieuws van HMHC: zaterdag weer hockey mét publiek

Men had het niet gedacht maar wel gehoopt. Toch nog hockeywedstrijden voor de zomervakantie! Na twee weekenden heeft iedereen de smaak weer te pakken en wordt er ook door de week gewoon enthousiast doorgetraind. Komend weekend is het alweer de derde en laatste ronde, waarna de zomerperiode begint. Maar niet voor iedereen: Heren 1 speelt in juli nog een aantal wedstrijden. En als gezellige afronding van het seizoen vindt op zondag 4 juli zelfs de traditionele HMHC Familiedag nog plaats!

Bovendien is het komend weekend eindelijk weer toegestaan om publiek toe te laten langs de hockeyvelden. Eindelijk kun je dus weer komen kijken bij je (klein)zoon of (klein)dochter! Wel 1,5 meter afstand houden van elkaar, maar dat maakt het natuurlijk niet minder leuk om te komen kijken en na afloop nog even na te praten op het terras aan de Westerzeedijk.

 

Geslaagd tweede competitieweekend

Ook het tweede weekend dat de jeugd het veld weer op mocht is prima verlopen. Intussen zijn alle HMHC jeugdteams het veld weer op geweest, of aan de Westerzeedijk in Harlingen of ergens anders in het noorden. Er vielen wel wat wedstrijden uit, zo ook komend weekend, doordat teams niet geheel compleet waren. Het MB2 elftal gaf er een mooie draai aan, zij speelden een 7 tegen 7 wedstrijd tegen Lemmer, waardoor ze toch gewoon het veld op konden.

 

De vakantie nadert (maar nog niet voor iedereen)

Deze week waren de laatste ‘officiële’ trainingen van de hockeyteams van HMHC. Half augustus beginnen de trainingen dan weer. Er wordt nog gekeken naar de zogenaamde inloop-trainingen de komende weken, daarover volgt nog meer informatie via de site en LISA. Houdt dat dus nog in de gaten. Maar niet voor iedereen begint de vakantie al. Heren 1 heeft zich ingeschreven voor de zomercompetitie en speelt, nu het eindelijk ook voor hen weer mag, de komende weken nog een aantal wedstrijden. De indeling is nog niet bekend, maar volgt vast snel.

 

Zondag 4 juli: Familiedag met ouder-kind toernooi

Hockey is een echte familiesport, je kunt het spelen van jong tot oud. Niet voor niets is het jongste lid 4 jaar en het oudste lid rond de 70! En daar hoort ook een jaarlijkse Familiedag bij, waarop het Slapstick toernooi wordt georganiseerd. Met gemengde teams wordt er enthousiast gehockeyd. Natuurlijk houdt iedereen rekening met elkaar, omdat er ook vele niet-hockeyers meedoen. Dus ouders, opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen: dit is je kans om gezellig te komen hockeyen! De eigen bijdrage bedraagt 5 euro, voor lunch, koffie, etc. De Familiedag begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 14.00 uur, waarna Heren 1 een thuiswedstrijd speelt en iedereen kan napraten en de heren kan aanmoedigen. Opgeven kan, alleen of met een geheel eigen team, via Activiteiten@Harlingermhc.nl.  

 

Programma

Zaterdag

9.00 MixF1 - Dokkum

10.00 ME8 - Sneek

11.45 Quick Stik – MixD1

13.00 JC1- Sneek

14.30 MB1 - Sneek

15.00 Steenwijk MA-2

15.15 Leeuwarden – MC1

16.00 MA1 – Stix (afgelast)

Zondag

12.30 Onderlinge wedstrijden Heren en Dames

|Doorsturen

BuienradarAgenda