Sport

Hockeynieuws van HMHC: schoolhockey en gratis meedoen

Langzamerhand lijkt er ruimte te komen voor versoepeling van alle maatregelen. Deze week kregen we zicht op de plannen van het kabinet om sporten weer meer mogelijk te maken. Half mei, bij stap 2 in de plannen, zou het zover moeten zijn. We gaan het zien, voorlopig wordt er gelukkig volop gehockeyd bij HMHC. Maar wat zou het leuk zijn om tot de zomervakantie toch nog wat ‘echte’ wedstrijden tegen bijvoorbeeld de buurclubs uit Friesland te kunnen spelen en het seizoen af te kunnen sluiten met een gezellige familiedag!

Geslaagd weekend

Ieder weekend worden er natuurlijk wel wedstrijden gespeeld aan de Westerzeedijk. Teams onderling en teams uit verschillende leeftijdsgroepen spelen onderlinge wedstrijden. De TC, scheidsrechters en natuurlijk de coaches zorgen dat dit steeds prima verloopt. Het afgelopen weekend waren het op zaterdag bijvoorbeeld de F-teams, en de MB1 die tegen de MA2 oefende. Op zondag werd er gehockeyd door de Dames en de Heren, samen met spelers uit de A-teams.

 

Schoolhockey

Het is intussen een traditie aan het worden dat er gehockeyd wordt op de Harlinger scholen. HMHC organiseert regelmatig clinics voor scholen, waardoor steeds meer jongens en meisjes kennis kunnen maken met hockey. Op vrijdag 23 april vindt er weer de schoolhockeydag plaats, verzorgd door HMHC. Binnenkort meer over het programma.

 

Gratis hockey tot zomervakantie

Heb je de smaak te pakken gekregen door schoolhockey of wil je wel eens mee doen met je vriend of vriendin, dan ben je van harte welkom bij een team van jouw leeftijd. Ook voor volwassenen is dit mogelijk. HMHC biedt je nu aan om tot de zomervakantie gratis te komen hockeyen met deze leuke sport. Dus kom het gewoon een keer proberen, je bent van harte welkom! Wel graag even aanmelden via TC@Harlingermhc.nl.

 

Jeugdtrainers getraind door KNHB

Naast de twee hoofdtrainers Onno Jan Onnes en Joyce Heida worden alle teams van HMHC getraind door opgeleide trainers. HMHC verzorgt hiervoor jaarlijks zelf trainersavonden, maar ook de KNHB verzorgt trainingen aan de trainers van HMHC. Ook dit voorjaar is er weer een training door de KNHB gestart. Op vrijdagavond wordt deze gevolgd, deels digitaal en als er weer meer ruimte is ook op het veld.

 

Komend weekend

Ook komend weekend wordt er natuurlijk weer gehockeyd. Op zaterdag onder meer het onderlinge toernooi voor de jongens en meisjes uit de D en C teams en op zondag weer de senioren. Houdt de eigen appgroepen en de social media van HMHC in de gaten voor de exacte tijden!

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda