Sport

Hockeynieuws van HMHC: feestelijke diploma’s en meivakantie

Langzamerhand zien we versoepelingen in ons land, winkels die open mogen, terrassen die we weer kunnen bezoeken. Maar voor de sport moeten we nog even wachten. In mei komt er duidelijkheid of er dit jaar nog gehockeyd kan worden buiten de onderlinge wedstrijden om. En of HMHC dus toch nog een beetje ‘gewoon’ het seizoen kan afsluiten met bijvoorbeeld een soort Familiedag. Het zou mooi zijn, iedereen kijk er naar uit en de KNHB houdt er ook nog rekening mee om in juni regionale hockeywedstrijden te organiseren. 

 

Ondertussen gebeurt er bij HMHC veel: onderlinge wedstrijden, volop trainingen, clinics op basisscholen, schoolhockey in samenwerking met Beweegteam Harlingen en hockey tijdens de Koningsspelen. Ook zijn de voorbereidingen voor het komende seizoen gestart met onder andere de indelingen van de teams voor komend jaar.

 

Diploma’s voor F-jeugd

Net als bij alle sporten begin je bij hockey met de basis. Hoe houd je een stick vast? Welke soorten slagen zijn er en hoe werken ze? Hoe speel je goed naar je medespeler? Bij HMHC leert de jeugd dit spelenderwijs, waarbij er ook altijd veel aandacht is voor plezier. De F-spelers en speelsters kregen dit voorjaar bij elke activiteit stickers en vulden zo hun eigen diploma. Afgelopen week ontvingen ze van de hoofdtrainers Onno Jan Onnes en Joyce Heida deze diploma’s, waarbij ze feestelijk verkleed waren vanwege de Koningsspelen. Ook zin om mee te komen hockeyen? Je bent van harte welkom om een keer mee te doen of mee te komen met een vriendje of vriendinnetje!

 

Laatste speelronde onderling toernooi D- en C-teams

De D- en C-teams hadden afgelopen zaterdag hun laatste speelronde van het onderlinge toernooi dat was georganiseerd door de coaches en de technische commissie van HMHC. In allerlei weersomstandigheden, van hagel tot stralende zonnig weer, speelden zij tegen elkaar. Met steeds na afloop wat te eten en drinken. Het bleef spannend tot de laatste ronde, toen pas werd het winnende team bekend. Zij kregen van Siep van de technische commissie een ijsbon van Min12. Ook de keepers werden in het zonnetje gezet, zij rouleerden over de verschillende teams en deden het uitstekend.

 

Actie: gratis hockey tot de zomervakantie

Misschien heb je de posters wel zien hangen op school of ergens anders in de stad. Tot de zomervakantie kun je gratis meehockeyen bij HMHC. En er is voor alle leeftijden wel een team, van jong tot oud. Dus kom lekker sporten na het vele thuiswerken en thuis je lessen van school volgen. Aanmelden kan via de site van HMHC.

 

Meivakantie minder hockey

De komende twee weken is er wat minder hockey aan de Westerzeedijk. In de meivakantie wordt er minder getraind, dus houdt de planning in de gaten. Na de meivakantie hoopt men dan zicht te hebben op verdere versoepelingen, maar in ieder geval kan er dan weer volop worden getraind en gaan de voorbereidingen voor het komende seizoen gewoon door.

 

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda