Sport

Hockeynieuws van HMHC: de jeugdteams zijn weer los

Het was eigenlijk niet meer verwacht, maar er konden afgelopen zaterdag eindelijk weer hockeywedstrijden worden gespeeld door de jeugdteams van HMHC. Zowel in Harlingen als op de andere velden in Friesland werd weer volop gehockeyd. En dat zowel het Nederlandse Heren- als Dameselftal Europees kampioen werden maakt het helemaal een bijzonder weekend!

 

Terugblik

Op vrijdagavond beet MA1 het spits af. Zaterdag speelden bijna alle andere teams van HMHC, weer, zowel de jongens- als de meisjes teams. Hoewel er nog geen publiek aanwezig mocht zijn rond de velden, was het voor het eerst sinds tijden weer een komen en gaan van de teams aan de Westerzeedijk. De uitslagen zijn terug te vinden in de LISA app, waarin ook de regiocompetitie van drie weekenden staat opgenomen.

 

Nog één week gratis hockey 

De afgelopen weken hebben al vele Harlingers van alle leeftijden meegetraind met teams van HMHC. En velen zijn intussen ook (proef)lid geworden. Kortom, de actie met gratis hockey is een groot succes geworden! Mocht je nog mee willen doen, dan kan dat nog één week. Wel graag even aanmelden via de website van HMHC. Na volgende week begint de zomerperiode waarna de regulieren trainingen half augustus weer beginnen. Ook dan ben je van harte welkom om mee te trainen en kennis te maken met hockey.

 

Dames slaan er op los!

In samenwerking met Jui Jitsu kenmei werd er voor de dames van HMHC afgelopen dinsdag een bijzondere clinic georganiseerd. Het was een grote verrassing maar uiteindelijk stonden ze tegenover elkaar in de dojo van de Waddenhal. Een bijzondere en leerzame ervaring om nu eens wel fysiek contact te hebben met een ‘tegenstander’!

 

TeamIndelingen komend seizoen

Aan het einde van het seizoen is het vaste prik: de technische commissie van HMHC buigt zich over de teamindelingen van het komende seizoen. En soms is het ook best spannend: in welk team speel ik komend seizoen? De TC is weer zeer zorgvuldig te werk gegaan en maakt vrijdag de indelingen bekend. Met name bij de allerjongste jeugd is HMHC flink gegroeid.

 

Nieuwe hockeyclubs in Friesland

De hockeysport is populair en groeit in heel Nederland. Op veel plaatsen worden nieuwe clubs opgericht, ook in Friesland. Zowel op Ameland als in Dokkum zijn nieuwe clubs gestart. Hoewel er nog geen eigen accommodatie is, doet Dokkum ook al mee in de competitie. De jongens en meisjes van MF1 van HMHC hebben de primeur, zij spelen tegen Dokkum.

 

Trimhockey toernooi 5 juli a.s.

Hockeyclub Leeuwarden organiseert op maandag 5 juli weer het jaarlijkse hockeytoernooi voor trimhockeyteams. Na bijna een jaar stilstand kan er dan eindelijk weer onderling gespeeld worden door de Friese teams, met ongetwijfeld veel plezier en gezelligheid. Uiteraard doen ook de Harlinger trimhockeyers mee.

 

Programma 

Zaterdag

8.30 Sneek - MixF1

9.00 ME8 - Leeuwarden

10.30 MC2 - Leeuwarden

10.45 Leeuwarden - MB2

11.00 Sneek - MixD1

12.00 MC1 - Stix

12.30 Quick Stick - JC1

13.30 MB1 - Quick Stick

14.30 Quick Stick - MA1

15.00 MA2 - Leeuwarden

Zondag

12.30 Onderlinge wedstrijden Dames en Heren

|Doorsturen

BuienradarAgenda