Sport

Hockeynieuws van HMHC

Het bericht dat er weer wat verruiming is in de mogelijkheden om te sporten zorgde bij de Dames en Heren teams van HMHC voor gejuich. Sinds afgelopen woensdag mogen zij weer met elkaar het veld op na een flink aantal weken aan de kant zitten. Het is toch uitdagender en leuker om met je teamgenoten weer op het veld te staan dan om ’s avonds een rondje hard te lopen. Het zorgt weer voor meer activiteit op de velden aan de Westerzeedijk. Het is te hopen dat ook de Trimhockeyers en Veteranen binnenkort het veld weer op mogen.

Hockeybond: ‘in drie stappen weer open’

De KNHB informeerde deze week alle clubs over hun plannen om weer naar een normale situatie te gaan. De bond houdt nadrukkelijk de mogelijkheden open om dit voorjaar nog een, eventueel verkorte, competitie te kunnen spelen, omdat ze weinig risico’s op besmetting zien bij buitensport. De KNHB ziet dat in drie stappen: Trainen en onderlinge wedstrijden voor alle senioren zijn weer mogelijk; Competities in de volle breedte weer opstarten; Publiek weer rond de velden en na afloop kunnen napraten

Maar goed, de ontwikkelingen rondom het coronavirus zullen bepalen of dit werkelijk mogelijk zal zijn. HMHC is hier goed op voorbereid en kan zo ook stapsgewijs weer opstarten. In ieder geval is het van belang dat iedereen zich op en rond de velden van HMHC aan alle voorschriften blijft houden.

 

Dansers van CMV Hosanna te gast bij HMHC

Op een hockeyveld kun je ook prima andere sporten spelen: sinds deze week maakt CMV Hosanna met een aantal dansgroepen gebruik van de velden van HMHC. Intussen is HMHC in gesprek met andere verenigingen die ook graag buiten willen sporten. Met passen en meten is daar ruimte voor te maken. Zo kan iedereen in deze lastige tijd toch lekker buiten sporten.

 

MA1 en MB1 aan elkaar gewaagd

Sinds deze week worden er weer onderlinge wedstrijden gespeeld op de zaterdagen. Afgelopen zaterdag waren dat de MA1 en MB1 meiden die een onderlinge wedstrijd speelden. Een helft speelden ze gemengd en een helft speelden ze tegen elkaar. De meiden van MB1 speelden een uitstekende partij en maakten het hun ouder clubgenoten bijzonder lastig. Ook komende zaterdag spelen zij weer een onderlinge wedstrijd.

 

Onderling toernooi jongens en meisjes C en D 

De jongens en meisjes van de C en D teams waren bijna allemaal aanwezig voor hun onderlinge toernooi, wat zorgde voor volle hockeyvelden met bijna 50 deelnemers. De TC van HMHC had met de coaches van de teams een toernooi georganiseerd wat werd afgesloten met shootouts (zie foto). Met veel enthousiasme werd er gehockeyd, het was te merken dat iedereen er weer zin in heeft na het vele thuiszitten van de afgelopen weken.  

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda