Sport

Hockeymeiden van HMHC MC-1 kampioen 2021/2022

Afgelopen zaterdag was het zover. De meiden van HMHC MC-1 konden kampioen worden in de 1e klasse E. De situatie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sneek was dat Harlingen aan kop stond met evenveel punten als GHBS uit Groningen. Alleen had Harlingen een positief doelsaldo van +18 ten opzichte van GHBS. Sneek stond op de derde plaats met twee punten minder dan de beide koplopers. Zaak was dus ervoor te zorgen dat ze hu eigen wedstrijd gingen winnen.

De randvoorwaarden waren allemaal gunstig. Mooi weer, mooi tijdstip (11:45 uur) en een in groten getale opgekomen publiek. Maar dan moet het nog wel even gebeuren! Er was toch wel spanning voelbaar binnen het team. Tja, je kunt hem ook zo maar verliezen. Maar vanaf het eerste fluitsignaal zaten de meiden er bovenop.

Na twee kwarten gespeeld te hebben stond het 2-1 in het voordeel van Harlingen. Als het toen 4-1 was geweest dan was dat ook niet vreemd maar de keeper van Sneek had een aantal goede reddingen. Gesterkt door ‘maar’ 2-1 achterstand kwam Sneek gemotiveerd terug in het derde kwart. Maar na een hele fijne 3-1 mocht het nog 3-2 worden en in het vierde kwart was de pijp ook wel leeg bij Sneek. Toen zijn de meiden van Harlingen niet echt meer in de problemen gekomen en hing de 4-2 in de lucht. Maar dat er bij 3-2, einde wedstrijd gefloten werd, zal niemand om gemaald hebben. Ze hadden hun opdracht vervult en officieus kampioen!

De wedstrijd van GHBS in Groningen begon namelijk anderhalf uur later. Ondanks dat was ontlading was groot. Bengaals vuurwerk werd ontstoken en dikke knallen klonken langs het veld. Dankbaar namen de meiden het applaus in ontvangst tijdens hun ereronde. Van de tien gespeelde wedstrijden gingen alleen de eerste twee verloren. De rest werd allemaal gewonnen! Dit in de 1e klasse, een prestatie van formaat.

Uiteindelijk bleek GHBS thuis verloren te hebben van Emmen. Dus ook nog op punten gewonnen! Aanstaande zaterdag volgt er nog een leuke seizoenafsluiting op de vereniging en dan genieten van een welverdiende zomervakantie. De teammanagers en coaches zijn hartstikke trots op deze meiden!

|Doorsturen

BuienradarAgenda