Sport

Hockeycompetitie start komend weekend

Komend weekend barst het weer los, alle teams van HMHC beginnen aan de najaarscompetitie. Een deel speelt thuis aan de Westerzeedijk, andere teams spelen elders in het noorden. De barindeling is weer geregeld, scheidsrechters zijn ingepland, kortom: er kan weer écht gehockeyd worden! Iedereen kijkt er naar uit en hopelijk kunnen we dit jaar een gewoon seizoen spelen. Dat betekent wel dat we voorlopig nog de geldende covid maatregelen moeten volgen, dus houdt daar rekening mee als je een bezoek wilt brengen of komt hockeyen bij HMHC.

Burgemeester Ina Sjerps opende het hockeyseizoen voor de jeugd.

Super Sunday 12 september

Het komende weekend start direct goed bij HMHC aan de Westerzeedijk. Naast de wedstrijden van de jeugd op zaterdag, spelen alle seniorenteams zondag thuis. En traditiegetrouw wordt dat een Super Sunday genoemd. Dat wordt dus een gezellige dag, met ongetwijfeld veel publiek langs het veld.

Voor de jeugd is er een springkussen, er is ruimte voor een hapje en een drankje. Jeugdteams hebben spandoeken gemaakt als aanmoediging van de senioren, waarbij de winnaar een mooie prijs krijgt. Ook kun je loten kopen, met ook weer mooie prijzen. Alle activiteiten zijn overigens gewoon buiten, waarbij de covid maatregelen (1,5 meter afstand, niet komen als je niet fit bent) van kracht blijven.

Burgemeester Sjerps opende hockeyseizoen voor jongste jeugd

Afgelopen zaterdag was de nieuwe burgemeester van Harlingen Ina Sjerps op bezoek bij HMHC. Ze kwam kennismaken en werd rondgeleid door voorzitter Frank Burkels. Maar ze kwam natuurlijk vooral om bij de jeugd te komen kijken en het nieuwe hockeyseizoen voor hen te openen. Ze vertelde over haar eigen sportieve jeugd en gezin en benadrukte nog eens het belang van sport en bewegen voor iedereen. HMHC, als deelnemer aan het Harlinger Sportakkoord, werkt daar natuurlijk graag aan mee.

Op deze zaterdagochtend werd er bij HMHC een ouder-kind hockeytoernooi georganiseerd. Het was een groot succes, complimenten voor de activiteitencommissie voor de organisatie. Er waren ruim 50 deelnemers, die in kleine teams onderling wedstrijdjes speelden. Voor sommige ouders de eerste keer dat ze zelf hockeyden, voor anderen was het een hernieuwde kennismaking na jaren niet gehockeyd te hebben. En de jeugd, die vond het natuurlijk geweldig om zo met hun ouders te kunnen hockeyen. Na afloop was er een hapje en een drankje en de gelegenheid om kennis te maken en na te praten. Een geslaagde ochtend!

Help HMHC en spaar bij PLUS Lunenborg

Goed eten is goed voor de buurt, vinden ze bij PLUS. En dat betekent dat ze graag ze graag wat goeds doen voor de omgeving. Daarom kun je nu sponsorpunten sparen voor lokale sportverenigingen. HMHC doet, net als een aantal andere Harlinger verenigingen, ook mee aan deze mooie actie, dus op naar PLUS Lunenborg!

Van zondag 5 september tot en zaterdag 13 november ontvang je een sponsorpunt bij iedere 10 euro aan boodschappen en bij speciale actieproducten. Deze punten kun je doneren aan de deelnemende verenigingen, waaronder dus HMHC. Hoe meer sponsorpunten, hoe meer euro’s voor HMHC en hoe meer hockeyactiviteiten georganiseerd kunnen worden voor de Harlinger jeugd.

Oefenwedstrijden en teambuilding

De afgelopen weken werd er volop geoefend door de teams van HMHC. Zo speelden de jongens van JB1 een spannende wedstrijd tegen de meiden van MB1. En Dames 1 en Jong Dames gingen samen naar Pitch & Putt in Leeuwarden, waarna ze nog een drieluik speelden tegen Sneek. Hieronder hun verslag.

Zondagochtend 5 september: het was een drukke dag voor de 2 dames teams van de Harlinger Mixed Hockeyclub (Dames 1 en Jong Dames 1). Om 12 uur hebben ze afgesproken om te verzamelen bij de club. Iedereen is er, behalve 1 van de coaches (Daan pofr.), die is 20 minuten te laat?! Nadat Daniël er eindelijk was, vertrokken de dames naar Leeuwarden. Eenmaal aangekomen bij de Pitch and Putt baan kregen ze een uitgebreide uitleg over de veiligheid, wel zo handig voor beide teams. Toen begonnen ze met ballen slaan.

Er waren natuurlijk hoge verwachtingen van hockeyers, maar in de praktijk viel dat even tegen. De een ging wat sneller dan de ander, dus ontstonden soms wat wachtrijen. Aardig wat ballen zijn zoek geraakt en het netje voor in het water kwam zeker van pas. Na 9 holes en een leuke middag in Leeuwarden gingen de dames weer op weg naar het thuisfront voor een drieluik tegen de Jong Dames van Sneek. Er werd fanatiek gehockeyd, maar bovenal plezier gemaakt. De drie teams sloten af met een BBQ. 

Programma

Zaterdag 11 september

9.00 Quick Stick – HMHC Mix F1

9.00 Quick Stick – HMHC ME6-1

11.00 Hoogeveen – HMHC MC1

11.00 HMHC JB1 - Eelde

11.30 HMHC MB2 – Dokkum

13.00 HMHC MA1 – Stix Joure

13.30 HMHC MB1 – Sneek 

14.15 GHBS – HMHC MC2

Zondag 12 september

9.45 HMHC Veteranen – Sneek

11.30 HMHC Jong Dames – Sneek

13.05 HMHC Heren – Eelde

14.45 HMHC Dames – HvA Assen

|Doorsturen

BuienradarAgenda