Hockey-Voetbal clash op sportpark HMHC

Afgelopen zaterdag was het dan zover. De meiden van MC-1 waren uitgedaagd door de JO15-1 van FC Harlingen. Een helft hockeyen, een helft voetballen. Onder prachtige weersomstandigheden, het was gewoon warm, werd er op het middaguur afgeslagen voor eerst een helft hockey.

Vanwege de warmte was er besloten de helft van het veld te gebruiken en mocht er uit veiligheidsoverwegingen niet geslagen maar alleen gepushed worden. Een soort “duwen” van de bal. Dit vooral om ervoor te zorgen dat iedereen veilig weer huiswaarts zou keren want een hockeybal is nogal hard.

Van beide kanten werd er veel energie ingelegd maar bij rust stond er een toch een flinke voorsprong voor de meiden op het scorebord. Het was de jongens niet gelukt om te scoren. Het is toch lastiger dan je denkt dat hockey.

Daarna werd er een helft gevoetbald met voor de jongens een ingebouwde handicap dat ze eerst drie keer over moesten spelen voordat er gescoord mocht worden. Nu bleek voor de meiden dat voetballen toch lastiger is dan zij dachten.

Bij het laatste fluitsignaal was de stand weer helemaal gelijk getrokken en na een afsluitende penaltyreeks werd er nog gezamenlijk een broodje gegeten. Voordat een heel geslaagde middag werd afgesloten moest er natuurlijk eerst een watergevecht uitgevochten worden. Wederom een gelijkspel! Voor iedereen een heel prettige zomervakantie en succes in het nieuwe seizoen!