Sport

Team van de week:

HMHC Veteranen solide naar overwinning

De mannen van de Veteranen moesten afgelopen zondag al om 8.15 uur verzamelen bij de hockeyclub. Ze pakten de keeperstas en vertrokken naar Heerenveen. 

Na een korte voorbereiding klonk het startsignaal. Al vanaf het begin zette Harlingen tactisch spel neer. De Harlingers lieten de bal het werk doen, dus speelden veel over. Al snel viel het eerste doelpunt, een tip-in van Jarl Ammerlaan over de keeper heen. Ook Heerenveen kon af en toe gevaarlijk worden en de Harlingers moesten met name even wennen aan het ‘stuiterveld’. Titus Wesselius stopte alle ballen vanuit de lucht en wist Jarl op het middenveld te bereiken. Die zag in zijn ooghoek Daniël Schaaf de cirkel inlopen. Met een geweldige tip-in op zijn backhand, bracht hij de stand op 0-2.

Na de rust was het Heerenveen, die de Harlingers duidelijk maakte dat ze niet zomaar zouden winnen. Ze frummelden de bal door de verdediging heen en brachten de stand op 1-2. Dit stopte de veteranen van Harlingen niet, want ze bleven knokken. Jorrit de Vries organiseerde de verdediging en wist zelf veel ballen te onderscheppen. Het was Daniël met een heattrick, die duidelijk maakte dat de Harlingers de bovenliggende partij waren. Het was een goede wedstrijd om te zien met een mooie einduitslag van 1-4.

Aankomende week zullen de veteranen strijden om de tweede plaats tegen Leeuwarden om 11.00 uur in Harlingen. Na hen spelen ook de Dames 1 een thuiswedstrijd om 12.45 uur tegen Lelystad. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda