HMHC team M8E-2 mix blijft ongeslagen

Sinds de winterstop zijn de dames en heer van Harlingen M8E-2 al ongeslagen. Het team van HMHC begon deze frisse, maar zonnige 13e april dan ook vol enthousiasme aan de thuiswedstrijd.

Al na negen minuten wist Jogchem Dijkstra een prachtig doelpunt te scoren na een mooie combinatie aanval met Jill Schippers. Geruime tijd bleef de stand hetzelfde. De teams waren echt aan elkaar gewaagd. Luna Oldenburger wist aan het einde van de eerste helft bijna de 2-0 te scoren na een spannende aanval. Helaas ging de bal net voorlangs.

De zon liet zich in de tweede helft verdrijven door een dreigende wolkenpartij. De uitdrukking ‘april doet wat ie wil’ bleek vandaag maar al te waar… Dikke sneeuwvlokken vielen uit de hemel en een straffe gure wind stak op. Op dit winterse weer waren de kinderen niet goed voorbereid. Het spel werd dan ook even stilgelegd om vervolgens gewapend met panter-, winter- en teddyjassen het veld weer te betreden en de wedstrijd moedig voort te zetten. De kou leek hen even in hun macht te hebben, maar na de 2-0 van Jogchem Dijkstra middels een fantastische backhand shot, leefde het team van Harlingen weer helemaal op.

Een kleine tien minuten later wist Vere van der Zee de stand zelfs op 3-0 te brengen met een mooie push in de hoek. Gelukkig maakte de sneeuw weer plaats voor de zon, waardoor iedereen een beetje ontdooide. Een welkome afwisseling, ook voor de toeschouwers en begeleiders, want ook zij hadden het inmiddels behoorlijk koud gekregen. Stix Mix 8E1 liet zich niet uit het veld slaan en bleef fantastisch hockeyen. Dit werd dan ook beloond met een goal, na een prachtige aanval op het doel. Stand 3-1.

Al doet de stand wellicht anders vermoeden, toch moesten verdedigers Eva Dijkstra, Jente Beekhuizen en Marit de Boer samen met keeper Elise Drijfhout flink aan de bak om de aanvallers van Stix te weren. Er werd geweldig verdedigd en aangevallen. Aan het einde van de tweede helft scoorde Jogchem Dijkstra middels een harde poeier vanaf kop cirkel de 4-1. Jill Schippers wist met een mooie goal de wedstrijd te bezegelen. Eindstand 5-1.

Een prachtige uitslag. Goed gedaan bikkels.