Sport

HMHC start het nieuwe seizoen

Start trainingen teams seizoen 2020-2021

Deze week zijn de teams in nieuwe samenstelling begonnen met trainen. Op deze manier kunnen de teams alvast aan elkaar wennen, zodat ze na de zomer gelijk kunnen beginnen met de voorbereidingen op de wedstrijden. De KNHB verwacht namelijk in september weer te kunnen starten met de nieuwe competitie. Mochten jullie het hockeyen nog eens willen proberen? Dan kan dat nog drie weken na aanmelding via onze website www.harlingermhc.nl.

 

OPROEP | Het Veteranen team van HMHC is op zoek naar versterking

Het Veteranen team is vanaf het bestaan van HMHC een enorm belangrijk team geweest voor de club. Aankomend jaar vreest het team te kampen met een spelerstekort door blessures en onregelmatig werk van een aantal enthousiaste veteranen. HMHC wil dit o zo belangrijke en gezellig team graag behouden voor de club en zijn daarom op zoek naar enthousiaste 35+'ers die het veteranen team op de vrijdagavond training en op de wedstrijddag (zondag) komen versterken. Hockey achtergrond is een pré, maar ook zonder hockeyervaring moet het lukken. Ken jij oud-hockeyers? Laat ze dit bericht dan snel weten. Ben jij een oud-hockeyer die graag weer wil starten? Stuur dan een mailtje naar tc@harlingermhc.nl.

 

Keepers gezocht

Nu alle teams weer opnieuw zijn ingedeeld, is duidelijk geworden dat een aantal teams nog geen keeper hebben. Lijkt het je leuk om dat keepen eens te proberen of heb je al eens gekeept en wil je dit weer doen? Meld je dan aan via tc@harlingermhc.nlof bij de trainers op de training. De keepers krijgen bij HMHC al jaren persoonlijke aandacht door middel van speciale keeperstraining. Met name de afgelopen tijd met het aannemen van een nieuwe keeperstrainer zijn deze trainingen spectaculair en leren de keepers veel. Naast die persoonlijke aandacht train je natuurlijk ook gezellig met jouw team en ben jij degene die vaak de belangrijkste persoon is.

 

Dance Up Harlingen danst buiten op het hockeyveld!

Net als alle (sport)verenigingen moest dansschool Dance Up in Harlingen miv 16 maart jl. de deuren sluiten in verband met de coronacrisis. Een onzekere tijd volgde... voor de dansdocenten en hun dansers. Met de stille hoop dat de dansschool gauw weer aan de slag kon, werden de regels steeds meer aangescherpt. Danswedstrijden werden verzet en uiteindelijk afgelast. De jaarlijkse dansshow, samen met dansers uit andere locaties van Dance Up (Leeuwarden en Stiens), werd helaas ook afgelast.

Om toch op een creatieve manier de dansers tegemoet te komen, werden er door eigenaresse Nannette van Tongeren en de dansdocenten Douwe van der Wal en Kikki Ligthart een serie danslessen opgenomen. Deze dansinstructiefilmpjes worden aangeboden via een exclusieve link voor de leden. Ook leuke danschallenges werden bedacht en konden de dansers thuis dansfilmpjes maken en opsturen.

Inmiddels zijn we drie maanden verder en is in ieder geval buitensport mogelijk. Dance Up besloot daarom buiten danslessen te gaan geven. De dansers zijn nu een maand heerlijk buiten aan het dansen. Gemeente Harlingen en de Hockeyvereniging HMHC hebben hun hockeyveld beschikbaar gesteld.

Door weer en wind worden de dansen ingestudeerd en uitgevoerd. Bij warm weer zijn er zelfs waterspelletjes tussendoor. Ook bij regen wordt er gedanst en trekken de dansers gewoon een regenponcho aan. Kortom: Dance Up is weer aan het dansen met jeugd vanaf 6 tot en met 18+ jaar... (www.dance-up.nl). 

|Doorsturen

BuienradarAgenda