Sport

HMHC-reünie 50 jaar; een geslaagd event

Afgelopen weekend vond een geslaagd 50-jarige reünie weekend van HMHC plaats. Na een relatief korte voorbereiding, echter met de volle inzet en vastberadenheid, kan er teruggekeken worden op een geslaagd HMHC 50 jaar Reünie weekend.

Op vrijdag jongstleden een enerverende opening voor (oud) bestuursleden en genodigden. Er was een mooie opkomst, prachtige toespraken en ontroerende reacties. Harlingen mag trots zijn op haar (sport)verenigingsleven, waar HMHC ook uitstekend op de ‘sportieve kaart’ staat.

 

Ook op zaterdag was er prachtig Waddenweer gegund. Voorzitter Maarten Veenstra verzorgde onder het genot van een kop koffie, broodje & suikerbroodje van Bakkerij Elsinga het openingswoord. Reünisten, clubleden en toeschouwers vormden vanaf 15.00 uur gezamenlijk het decor, voor een onderling hockeytoernooi plus om 19.00 uur een HMHC veteranen - HMHC JA1 wedstrijd.

Een hevige strijd, een “Harlinger zeeslag” bijtijds, met helaas een wat ongelukkige afloop voor de invalkeeper van JA1, welke met een knieblessure het veld verliet.

Het “LeChef” buffet liet eenieder zich goed smaken. Voor alle reünisten was er een mooi herinneringsboekje gemaakt in samenwerking met oud-voorzitter Alex Nieuwland, erelid Don Hoffman en Grafisch Centrum Harlingen. Met een ontzettend gezellige avond & lekkere muziek werd de zaterdag afgesloten met een drankje en werd de zondag ingeluid.

 

Op zondag namen er zeventien mix-teams deel aan het Vrienden- en Familietoernooi van HMHC. Met wat zon, miezerregen, een verscheidenheid aan outfits, hockeyers, maar vooral ook veel niet-hockeyers was het een succesvol toernooi. Voorzitter Maarten Veenstra droeg de voorzittershamer over aan Frank Burkels. Oud bestuurs- en/of commissieleden en de twee afscheidnemende hoofdtrainers werden nogmaals bedankt, en het nieuwe bestuur werd aangekondigd, waarna de pechprijs, de prijs voor beste outfits en de eerste prijs van het toernooi werden uitgereikt. Wederom een geslaagde dag.

 

Iedereen heeft genoten van een prachtig HMHC 50 jaar 22-23-24 juni reünie-weekend en men kijkt uit naar nog veel meer jaren hockeyplezier.

|Doorsturen