Sport

HMHC ontvangt 21 F-teams tijdens slottoernooi

Afgelopen zaterdag mocht de Harlinger mixed hockeyclub maar liefst 21 F-teams uit Noord-Nederland ontvangen voor het F’jes slottoernooi. Het thema van het toernooi was zee. Kapitein Bas ontving duikers, matroosjes, piraten, zeemeerminnen en ander zeewezens. De mooiste outfits kwamen voorbij. 

Na de gezamenlijke swingende warming up speelden de teams verschillende hockeywedstrijdjes, maar er was ook ruimte voor snoephappen, trucjes, bord schieten en springen op het piratenschip. Na een gezamenlijke cooling down ontvingen de F’jes een mooie medaille en een ijsje. HMHC kijkt terug op een geslaagde dag met veel plezier en hoopt in de toekomst nog meer leuke activiteiten te mogen organiseren.

 

Harlinger Dames 1 sluit seizoen goed af

Afgelopen zondag speelde Harlinger Dames 1 haar laatste wedstrijd van het seizoen. Zij ontvingen Hoogeveen aan de Westerzeedijk. De vorige wedstrijd tegen Hoogeveen werd met 5-2 gewonnen dus de dames hadden veel vertrouwen het seizoen met winst af te sluiten.

En inderdaad voerde Harlingen de boventoon in de wedstrijd. Het was een wedstrijd van hele hoge pieken en hele hoge dalen, net als het afgelopen seizoen. Harlingen maakte slordige fouten, maar op het moment dat ze wel lieten zien wat ze in huis hadden, werden ze beloond met een doelpunt. De wedstrijd eindigde met 7-0 voor de Harlingers.

Dames 1 krijgt terug op een leuk seizoen. Ze hebben veel geleerd en vooral het zaalseizoen was een moment van groei. Helaas is het seizoen niet zo gelopen als ze hadden gewild, maar plezier hebben de meiden in ieder geval gehad. Volgend seizoen gaan vier meiden dames 1 verlaten en hebben we weer wat nieuwe meiden erbij. Ze hebben er zin in. Dames 1 wil al het publiek bedanken, maar ook een extra bedankje naar Maarten Salverda, Thies Akkerman, Sue Smeding, Theda, Grietje Bouma, Jacob de Vries en Daniël Schaaf, die de meiden gedurende het seizoen hebben ondersteund.

 

Hockey en voetbal in één wedstrijd

Twee sporten. Heel verschillend, en toch met verrassend veel overeenkomsten. Afgelopen dinsdag speelden de meiden van HMHC MC1 en FC Harlingen MO15-1 een hockey- en voetbalwedstrijd tegen elkaar op het sportcomplex aan de Westerzeedijk. De meeste meiden kenden elkaar al, via school, familie of uit de buurt, en het werd een bijzonder leuke en sportieve avond. Tijdens de eerste helft op het hockeyveld lieten de voetbalsters zien dat ze ook best met een stick uit de voeten kunnen, tijdens de tweede helft op het voetbalveld bleek dat de hockeysters ook heel aardig kunnen voetballen. Na de wedstrijd werd er gezellig nagepraat en al de eerste plannen gemaakt voor een volgende wedstrijd.

|Doorsturen