HMHC nieuws

Teamweekend HMHC Dames 1

Afgelopen weekend was een echt teamweekend voor HMHC Dames 1. Zaterdag speelden de dames een oefenwedstrijd tegen de MA1 van Sneek. Na een leerzame oefenwedstrijd de dinsdag ervoor tegen Leeuwarden ging het nu een stuk beter. De dames pakten de punten op die ze hadden meegekregen van de coach en voerden de boventoon in de wedstrijd. Er kwamen vele kansen, die de dames nog niet allemaal wisten te benutten. Met een gelijkspel verlieten ze het veld. De volgende dag stond survivallen op het programma. Met mondkapjes op vertrokken de dames naar Leeuwarden, waar ze twee uren hebben geklommen en geklauterd. Iedereen was fanatiek en de sfeer zat er goed in. Met name het oversteken door een modderpool was een groot succes. In de avond werd er afgesloten met een tapasavond, een teambespreking met taakverdeling en een spelletjescompetitie. Het was een heerlijk weekend en de dames kijken uit naar de competitie aankomend weekend. De dames spelen hun eerste wedstrijd in en tegen Hardenberg.

Aftrap seizoen HMHC Heren 1

Afgelopen zondag hebben de Heren 1 van HMHC hun hockeyseizoen geopend met een drieluik tegen Meppel Heren 1 en Meppel Jong Heren. Een mooie kans om de staat van het team te bekijken en de nieuwe aanwas hun plek te laten vinden. Na een gunstige transferperiode staan er dit seizoen samen met een paar nieuwe jongens uit de jeugd zes nieuwe gezichten op het veld. Deze knappe koppen zijn voor het eerst te bewonderen op 13 september bij de eerste thuiswedstrijd tegen Hardenberg. Mits je 6 september achter de jongens aanrijdt naar Steenwijk. Met het resultaat tegen Meppel kunnen de Heren tevreden zijn: tegen Jong Heren behaalden ze met 3-5 de winst en tegen de Heren 1 ook winst met een uitslag van 1-2. Een geslaagd drieluik dus.

HMHC MA1 oefende in Leeuwarden

Meiden HMHC MA1 start zaterdag aanstaande het junioren Hockey pre-seizoen in de Eerst Klasse Noord. Afgelopen zondagmiddag werd er geoefend in Leeuwarden tegen MHC Dames 1 en MHC MA1. Een mooie testcase, om te zien hoe het team ervoor staat na de eerste trainingen. Harlingen is in Noord-Nederland een kleinere club, echter het ingezette technisch beleid van de afgelopen jaren werpt zijn vruchten af. Het MA1 team is hieruit een voortvloeisel. Een mooie groep meiden, met prima hockey-kwaliteiten. Dat Leeuwarden een taaie tegenstander is, bewees de eerste wedstrijd tegen de Dames 1. Harlingen hockeyde de eerste helft uitstekend. Waar er twee keer 25 minuten werd gespeeld, stond het na twintig minuten nog 0-0. Harlingen vocht voor wat het waard was, Leeuwarden drong keer op keer aan, echter de Harlinger meiden vormden een gedegen blok. Keepster Sterre Brouwer pareerde en keerde de vele inzetten. Met de rust stond echter toch de 2-0 op het bord, waarna de ervaren ‘Liwwadders’ de gecreëerde kansen in de tweede helft niet onbenut lieten, met de 6-0 eindstand als resultaat.

Na de wedstrijd even bij elkaar! Samen evalueren, wat gaat goed, wat kan beter. Waar gaan we op de training op letten. En hup… de koppies omhoog en weer het veld in, nu tegen MHC MA1. Sterre coachend. Dilwien regisserend. Denise, Maud en Inge verdedigend. Evelien en Nynke vechtend en sleurend. Jill controlerend. Renee, Iris, Roos en Merthe opbouwend. Meike, Merle, Robin en Emma aanvallend. Voor elkaar, met elkaar. Kan niet, bestaat niet. Met de rust, nog een mooie 0-0. Leeuwarden maakte na de pauze gebruik van de ervaring binnen de gelederen, en wist de wedstrijd met een 2-0 zege te beklinken. Hard gewerkt die Harlinger meiden, en voldoende stof om deze week op de training mee aan de slag te gaan onder leiding van Onno-Jan en Joyce. HMHC MA1, “We never Quit!” zo luidt dit jaar de slogan. Volgende week zaterdag wacht de eerste competitiewedstrijd in-en tegen het Heerenveense Quick Stick MA1.

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd HMHC MB1 tegen MB2

Eindelijk begint aankomende week weer de hockeycompetitie, de trainingen zijn inmiddels hervat, maar wat was het lang geleden dat we een wedstrijd hebben mogen spelen. Om weer een beetje wedstrijdgevoel te krijgen stond er zaterdag een oefenwedstrijd tussen HMHC MB1 en MB2 op het programma. Ondanks een paar fikse buien werd het een leuke wedstrijd. Hoewel MB1 het meest in de aanval was, beet MB2 flink van zich af en wisten ze mede door een paar fantastische reddingen van de keeper het doel lang schoon te houden. In de tweede helft zette MB1 meer druk en wisten ze een aantal keren te scoren, waaronder een mooie backhand hoog in de kruising. Voor beide teams een mooie oefening voor de echte competitie.

Ook HMHC Veteranen zijn klaar voor het nieuwe seizoen

Afgelopen zondag was het eindelijk weer zo ver. De Veteranen HA35 konden vroeg op voor de eerste wedstrijd sinds april. Normaal gesproken gaan de Veteranen de Afsluitdijk niet over maar ditmaal stond een oefenwedstrijd tegen veteranen/trimmers van HSC Hermes (Den Helder) op het programma.

Harlingen was duidelijk een stuk sterker en zette Den Helder in het begin van de wedstrijd vol onder druk, wat al snel tot een doelpunt leidde van Henk-Jan Drijfhout die na een lange tijd afwezigheid zijn rentree maakt. Ook Niels Kappert was na een jaar bij Heren 1 gespeeld te hebben weer terug bij de Veteranen en verdeelde als vanouds weer het spel op het middenveld. Na het eerste kwart kwam Den Helder wat meer tot hockeyen en kreeg nog enkele kansen, maar echt spannend werd het niet meer. De vriendschappelijke wedstrijd eindigde dan ook in 0-7 voor Harlingen. Hopelijk weten de Veteranen elkaar aankomende week ook zo goed te vinden, want dan staat de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen Winsum (Groningen) op het programma.