HMHC MO16-2 kampioen

In de competitie met twee teams uit Dokkum, twee uit Groningen en één uit Sneek werd al vier keer gewonnen, soms met dubbele cijfers. In Groningen moesten de meiden het in de laatste wedstrijd opnemen tegen het als tweede geklasseerde GHBS. Aan een gelijkspel zouden ze genoeg hebben om kampioen te worden.

Meteen na de aftrap werd al duidelijk dat dit Groninger team sterker was dan de vorige tegenstanders en geen kadootjes zou weggeven. Het spel ging gelijk op en de Groningers wisten de score te openen. Voor de rust lukte het HMHC om de gelijkmaker te scoren. Er werd aan beide kanten gebikkeld maar ook sportief gehockeyd.

In het derde kwart kwam GHBS weer op voorsprong; in het laatste kwart slaagde HMHC er in om meer grip te krijgen op het spel en kansen te creëren. Dat resulteerde vrij snel in twee doelpunten; 2-3! Deze stand bleef staan tot het eindsignaal; kampioen!