HMHC MB1 wint met ruime cijfers in Leeuwarden

Zaterdag 21 mei gingen de meiden van MB1 naar Leeuwarden, om een leuke pot te hockeyen. Ze waren wel wat zenuwachtig voor deze wedstrijd omdat ze op een waterveld moesten spelen, maar hadden er allemaal ook veel zin in.

Arwen van Koppen viel in om te keepen. Gelukkig had ze niet veel te doen, want de meiden van MB1 begonnen al direct scherp aan de wedstrijd. Ze hadden afgelopen week geoefend op strafcorners en dat was direct zichtbaar in de wedstrijd. Het eerste doelpunt werd dan ook meteen in de eerste strafcorner gemaakt, door Julliët en daarna nog een goal uit een strafcorner door Doutzen. Na een prachtig 1-2tje van Lieke en Julliët viel het derde doelpunt voor de Harlinger meiden. Het tweede en derde kwart zakte Harlingen wat in. Ze gingen wat slordiger hockeyen en er ontstond chaos wat zeker niet nodig was.

In de rust kwamen de meiden bij elkaar om te bespreken wat anders moest en daarna gingen ze er weer tegen aan. Er kwamen veel acties maar ze gingen er niet in. Na vele doelpogingen schoot Pien de bal zo het dak van de goal in, 4-0! De meiden hadden de smaak te pakken en gingen door, al snel viel de 5-0 door een backhand van Jinte. Ook de 6-0 was een goaltje uit de strafcorner door Julliët.

Harlingen liet daarna de kansen liggen, en Leeuwarden kwam wat meer in de aanval. Leeuwarden scoorde nog twee doelpunten. Na een warme middag met mooie goals was de einduitslag 6-2.

De volgende en echter ook laatste wedstrijd van dit seizoen is op 11 juni thuis aan de Westerzeedijk. Woensdag a.s. spelen ze een oefenwedstrijd tegen de jongens van HMHC JB1. Kom je de meiden aanmoedigen?