HMHC MA1 vecht zich naar 3-3 eindstand

Op een ‘corona-leeg’ Sportpark Balkland hockeyde Harlingen HMHC MA1 zaterdag thuis tegen MHC Westerkwartier sMA1. Een belangrijke wedstrijd, omdat de Harlinger meiden zich bij winst of gelijkspel konden handhaven in de Eerste Klasse Noord.

Het eerste kwart bleek een ‘Westerkwartier’. Harlingen liet zich verrassen, met een beteuterde 0-2 achterstand tot gevolg. Na het eerste kwart herpakte Harlingen zich. Merthe Scheffer bracht de spanning terug naar 1-2. Westerkwartier, technisch goed hockeyend, tilde de stand naar 1-3. Onder de slogan ‘We never quit’, en met de tactische instructies van coach Joyce Heida in de hockey-koppies, gingen de meiden ervoor. Evelien Haak scoorde in tweede instantie middels een strafcorner de 2-3. Vervolgens golfde het spel op en neer. Het arbitrale duo Nieuwland floot scherp, daar er af en toe in het vuur van het spel ‘iets te enthousiast’ werd gehockeyd. Keepster Sterre Brouwer dirigeerde de achterhoede, en verrichte nog een aantal knappe reddingen.

Op een in de 74e minuut uitstekend door Nynke Bijlsma en Jill Burkels genomen strafcorner, tipte Renee de Jong de bal knap naar de 3-3 eindstand. Moegestreden, voldaan en met een lach werden tegenstanders en scheidsrechters bedankt. HMHC MA1 verblijft de resterende competitiehelft in de Eerste Klasse-Noord. Een prima prestatie!