Sport

HMHC MA1-GHHC MA1, een energieke 1-1

Schitterend weer en gelukkig als vanouds weer een wedstrijd met publiek. De Harlinger meiden MA1 namen het zaterdag op in een oefenwedstrijd tegen het vermaarde GHHC Groningen MA2. GHHC Groningen MA2, een technisch en tactisch verfijnde ploeg. HMHC MA1 Harlingen, een team welk vandaag, na jaren met elkaar gespeeld te hebben, afscheid nam van de juniorentijd. 

Er werd gestreden om de HMHC MA Waddenzee hockey trofee. Deze trofee staat voor sport, passie en plezier. Dat het een oefenwedstijd betrof, dat deed niets af aan de inzet van de beide ploegen. In de geest van Harlingen Havenstad, ‘golfde’ het spel op en neer. Harlingen creëerde een behoorlijk aantal kansen, waar GHHC eveneens van zich deed spreken. Beide keepsters hadden echter besloten om gebruik te maken van de ‘ouderwetse zeeweringmethode’. De methode welke zich kenmerkt als; ‘alle ballen zijn voor de keepster’, er komt er niet één doorheen! Beide keepsters speelden een ’dijk van een wedstrijd’. De uiteindelijke 1-1 was volgens de aanwezige sportjournalisten van de Dagblad van Noorden en de Leeuwarder Courant gezien het spelverloop dan ook een terechte uitslag.

De wedstrijdcommissie van HMHC kende na afloop de HMHC MA Waddenzee hockey trofee toe aan GHHC MA2. De meiden van Harlingen ontvingen de HMHC MA1 Champions Forever Beker. Na de wedstrijd was er gebak en drinks voor beide teams. Er werd gespeecht door onder andere de voorzitter van HMHC, Frank Burkels. Hij sprak mooie woorden en bedankte het MA1 team, trainers en teamleider. Cadeaus werden uitgereikt. De meiden van HMHC MA1, nagenoeg allen volgend seizoen deel uitmakend van Dames 1 - het Harlinger vlaggenschip. Twee speelsters kiezen het ruime sop, naar een andere club. Kijkend of zij hun talenten daar kunnen door ontwikkelen. Zij mochten onder andere een retourticket Harlingen-Leeuwarden-Harlingen in ontvangst nemen. Fantastisch! Het einde van de juniorentijd. Er werd gelachen en tranen vloeiden.

Speelsters, trainers Joyce en Daniel, ouders, iedereen werd bedankt voor een prachtige tijd. 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda