Sport

HMHC M8E2 vier keer kampioen in seizoen 2017-2018

Als je het leest dan kan je het bijna niet geloven. Hoe kan dat? Een pessimist zou zeggen dan zijn ze te laag ingedeeld geweest en een optimist zou zeggen dat is de toekomst van het Nederlands hockey team. De waarheid ligt ergens in het midden. Ik zal het proberen uit te leggen. Wij zijn dit jaar gestart als zestal met allemaal tweedejaars E meiden. De eerste seizoenshelft was een makkie en de meiden hadden het spel op het kleine veld in het macht. Na de herfst meldde gelukkig Layla zich aan voor hockey en na enig beraad besloten we om het als achttal te proberen.

HMHC M8E2.

Door Johan Janssen 

 

Geen wissels een groot veld en twee keer een half uur spelen. Dat was een uitdaging, maar we beschikken over een ploeg sterke meiden die gek op het spelletje zijn en voor elkaar door het vuur gaan. In het begin liepen we op onze tenen en was het zoeken naar de juiste posities. Er waren zeer spannende wedstrijden bij die met een klein voordeel voor ons soms nog net in de laatste minuten werd beslist.

Toen de zaal in, nog zo’n leer moment. Sneller spel, met de balk, goed voor de techniek en het positiespel.

Na de winterstop zijn we een paar keer weg geregend, gehageld en gewaaid maar we gingen door… tot de bond een paar wedstrijden af moest lasten vanwege de weersomstandigheden. We hadden wat kleine blessures en moesten heel af en toe iemand lenen van een ander team, maar over het algemeen wilden en konden ze altijd spelen.

Vandaag tijdens onze laatste wedstrijd in Heerenveen kwam alles te samen. Het regende de eerste helft en wij zouden met z’n zevenen spelen, want Mirthe was van de fiets gevallen en na een ziekenhuis bezoek moest ze rust houden. Daar dacht Mirthe anders over en haar ouders konden haar niet tegenhouden. Ze kon haar ploeg toch niet in de steek laten. Ze was er en speelde ondanks haar blessure een geweldige wedstrijd, scoorde weer belangrijke doelpunten en liet haar talent nog maar eens zien. Sanne stond deze wedstrijd op de goal, maar dit is een alleskunner en kan ook laatste man of spits spelen. Ze hield ons vandaag een paar keer goed in de wedstrijd. Feah stond op de laatste man en is dit seizoen erg vooruit gegaan en combineert uitstekend. Layla stond rechtsachter. Layla zit net op hockey, in het begin was ze bescheiden en durfde de bal niet af te pakken. Dat is nu is het wel anders en laat ze haar niet het kaas van het brood eten. Met haar snelheid bestrijkt ze het hele veld. Lauryn is ons zekerheidje achterin en speelt iedere week een dikke voldoende. Als spits heb je niet een leuke dag als je bij Lauryn staat ☺Marijn is onze Iniesta op het middenveld en ziet het spelletje goed. Ze zorgt voor de aanvoer van onze spitsen en pikt haar doelpuntjes mee. Annemarijn staat ook op het middenveld en blijft altijd gaan, zowel in de aanval als in de verdediging en zorgt ervoor dat de linies bij elkaar blijven. Marieke begon als balletjeswachter en scoorde veel, maar heeft zich ontwikkeld tot aangever en ook verdedigend doet ze haar werk. De goaltjes blijft ze uiteraard ook maken. Mirthe heeft veel talent en bestrijkt het hele veld. Dat is zo’n speler die je af moet afremmen, maar dat is lastig, want ze wil graag scoren en weinig doelpunten tegen krijgen en dat lukt meestal ook nog. We wonnen de wedstrijd met 1-5 en het feest barstte los.

Meiden het was echt een eer en genot om jullie te mogen coachen. Wat is het seizoen voorbij gevlogen, maar we zullen dit niet snel vergeten. Alle ouders bedankt voor jullie support, inzet en initiatieven. Met name Hilko en Angela bedankt voor het fluiten.

Wij willen namens de meiden en ouder uiteraard al onze jeugdige trainers bedanken die de meiden iedere woensdag en vrijdag de kneepjes van het hockey spelletje bij brengen.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda