HMHC JO16-1 lijdt eerste verlies van het seizoen

Afgelopen zaterdag stond er een spannende wedstrijd voor HMHC JO16 op de planning, de eerste wedstrijd in de landelijk subtopklasse. De jongens mochten het thuis opnemen tegen Zwolle JO16-1, die zijn gedegradeerd uit de landelijke topklasse.

Ze wisten niet wat ze moesten verwachten maar hadden er heel veel zin in. Het was onverwacht erg warm waardoor de wedstrijd alleen maar zwaarder werd. Na de warming up begon de wedstrijd en Zwolle had gelijk het tempo hoog liggen, maar Harlingen kon goed meekomen.

Na twee tegen goals was het Sven Kappert die de aansluitingstreffer maakte, de hele club juichte, kippenvel! Na het eerste kwart stond het 1-2, er waren nog kansen.

Coaches Niels en Bob waren zeer positief over het spel en dat was terug te zien in het tweede kwart. Na de eerste helft stond het 2-3, dankzij Jorn Kappert. In het derde kwart was Harlingen nog steeds aan het vechten voor punten, maar zakte wel wat in door de vermoeidheid.

Toch gaf Harlingen niet op, Sven Kappert wist nog de 3-6 te maken in het laatste kwart. Zwolle wist nog een keer te scoren en dit was dan ook de eindstand, 3-7.

Jammer van het verlies maar de jongens mogen trots op elkaar zijn. Komend weekend spelen ze weer thuis, dit keer tegen Upward JO16-1, 13:00 uur aan de Westerzeedijk. Een mooie kans om hockey op hoog niveau te zien.