HMHC heren gewaagd aan Roden

Afgelopen zondag speelden de heren voor eigen publiek tegen Roden. Met het doel om te eindigen in de middenmoot was Harlingen van plan punten te pakken tegen de nummer zeven. Ook dit weekend is Vincent Steevensz weer ingevallen.

Roden nam de bal uit aan het begin van het eerste kwart en wilde gretig naar voren hockeyen. Harlingen, dat deze instelling aan het begin van de wedstrijd gewend is, wist hier koel op te reageren en na een interceptie de spitsen snel te bereiken. Zo werd Harlingen aan het begin van de wedstrijd gevaarlijk en werd het spel van Roden ontregeld. Toch lukte het de heren niet te scoren.

Na twee minuten rust was Roden op scherpte gebracht en kon de wedstrijd nu beide kanten op vallen. De Harlingers waren in balbezit rustig en hielden de bal in de groep, terwijl Roden met het hele team de cirkel verdedigde. Roden wist door middel van strafcorners dicht bij scoren te komen, maar door uitstekend keeperswerk van Jard Jissink wist Harlingen de nul te houden.

In de rust waren de Harlingers tevreden over het samenspel waarbij weinig werd weggegeven. Deze speelwijze werd daarom voortgezet in de tweede helft. Onder hoge druk werd koel en simpel uitgespeeld en door snel samenspel op het middenveld werden de spitsen vaak bereikt. Verdedigend wisten de Harlingers na een overname vaak niet een veilige pass te vinden, waardoor er langdurig verdedigd moest worden. Nadat de heren de bal uitnamen en de bal minstens twee keer langs elke verdediger en middenvelder werd gespeeld zonder balverlies te leiden, werd Vincent Steevensz bereikt op de kopcirkel. Vincent zag de keeper uitkomen met een blocksliding waar hij met een klein lobje overheen speelde en de 1-0 maakte. De opluchting was groot nadat beide teams vijftig minuten gelijk op gingen. Roden ging niet bij de pakken neer zitten en was nu gebrand de stand gelijk te trekken. Nog voordat het derde kwart voorbij was, lukte dit met een strafcorner die hoog in de rechterhoek werd gesleept.

De Harlingers waren nu weer terug bij af en hadden twee minuten rust om hun slotakkoord te beramen. De heren wilden niks delen met Roden en gingen er nog een kwart keihard tegenaan. Roden had hetzelfde idee en knalde met de nieuw verkregen energie door de 1-1 nog een kwartier door. Na een lange tijd billenknijpen klonk het fluitsignaal en werd het veld verlaten met 1-1.