HMHC Heren doen weekend Assen

HMHC Heren door naar volgende ronde in Silver Cup…

Na een weekend rust mochten de mannen het afgelopen weekend maar liefst twee keer opdraven. Vrijdag speelden zij aan de eigen Westerzeedijk tegen Assen voor de felbegeerde zilveren cup en op zondag was wederom, net als vorig jaar, Assen de tegenstander ín Assen.

Vrijdag, nadat de heren met z’n allen bami op de club hadden gegeten, gingen ze vol goede moed de wedstrijd in. In het eerste kwart werd direct duidelijk dat de bami zijn werk deed, want na een kwart stond het al 2-0 na doelpunten van Sjoerd Nieuwland en Vincent Stevenzs. Die laatstgenoemde beleefde de avond van zijn leven, want nog voor de rust tikte hij de 3-0 binnen. Geen vuiltje aan de lucht dus.

Het derde kwart verliep wat stroever. De heren, die overigens maar met twaalf man stonden, omdat onder andere ‘veteraan’ Niels Kappert zulke goede zaken heeft gedaan dat hij zomaar een weekendje op Ibiza kan vertoeven, begonnen wat vermoeid te raken en dit resulteerde in wat slordigheden en dus een paar kleine kansen voor Assen die wat meer aandrongen.

Het vierde kwart begon voorspoedig. Direct na het fluitsignaal was het Onno Onnes die Vincent Stevensz kon bereiken met een uitgemeten scoop, waarna Vincent simpel de keeper omspeelde en zo zijn hattrick kon maken. Assen drong hierna aan waardoor er ruimtes ontstond voor Harlingen, die deze goed benutte en Vincent alweer zijn vierde doelpunt van de avond kon maken.

De schaarste in wissels begon toch echt zijn tol te eisen bij de heren. Waar de heren bij bosjes neervielen met kramp scoorde Assen nog twee doelpunten. En het enige wat de Harlingen nog pakte waren kaarten. Met negen man wisten de heren nog een strafcorner te versieren die wie anders dan de man van de avond, Vincent Stevensz, kundig in de kruising pushte. Hierna scoorde Assen nog een keer wat resulteerde in een 6-3 eindstand. Weer een mooie avond voor de Harlinger cup fighters!

…Maar verliezen in Assen

Zondag stond voor de mannen wederom Assen op het programma. Deze keer was het aan Harlingen om deze barre tocht te maken. Waar vorig jaar nog kansloos verloren werd in Assen nadat de heren ze uit het bekertoernooi hadden geknikkerd, waren de mannen van Harlingen er op gebrand om er deze keer een beter pot op het waterveld te leggen.

Ondanks de afspraken begon Harlingen de wedstrijd zwak. Het eerste kwart was vooral traag en moesten ze wennen aan de onverwachte warmte op het veld. Nadat het tactisch iets anders werd neergezet in het tweede kwart kwamen de mannen beter in de wedstrijd en werden de eerste kansen gecreëerd. Doordat beide teams de wedstrijd van vrijdag nog in de benen hadden en de mannen van Harlingen wederom niet meer dan twaalf man bij elkaar konden krijgen, werd het nog niet zo’n spektakel als eerder het weekend.

In het derde kwart probeerde Harlingen wat meer door te drukken wat resulteerde in een aantal grote kansen. Waar Vincent Stevensz zijn vizier vrijdag nog op scherp had staan, is hij deze naar alle waarschijnlijkheid in het feestgedruis verloren. Hoewel de mannen van Harlingen echt de betere kansen creëerden was het toch Assen dat de 2-0 maakte.

Harlingen moest nu op zoek naar de aansluitingstreffer. Met nog vijf minuten op de klok kregen ze met een strafcorner een uitgelezen kans om deze te maken. De bal werd hard ingepushd tegen het lichaam van de lijnstopper van Assen, waardoor na wat protesten de bal op de stip ging. Dit is de laatste jaren met Sjoerd Nieuwland een zekerheidje en zo dus ook deze keer

Met nog vijf minuten op de klok ging Harlingen nog opzoek naar de gelijkmaker, maar deze werd niet gevonden. Licht teleurgesteld stapte Harlingen van het veld. Een gelijk spel was terechter geweest was de eindconclusie in de derde helft.

Volgende week spelen de heren weer aan de vertrouwde Westerzeedijk, ditmaal tegen Steenwijk. Om half 3 begint dit spektakel tegen deze hoogvlieger uit de 4e klasse. Tot dan.