Sport

HMHC heren 1 speelt eerste wedstrijd met 60-jarige keeper

Zondag stond er voor de heren 1 van Harlingen de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Na jaren afwezigheid is het de hockeyclub toch weer gelukt om met een aantal oudgediende en een groep jonge jongens een team op de been te krijgen. De eerste wedstrijd die de heren te wachten stond, was uit tegen Meppel. 

Door omstandigheden kon de vaste keeper, die normaal gesproken met zijn dertig jaar al de oudste van het team is, er niet bij zijn. En ook de tweede keeper viel door blessures weg. Hierdoor werden de heren genoodzaakt om de 60-jarige Rudolf Onnes van de veteranen mee te nemen en dit bleek geen slechte keuze. Na een goed begin van Harlingen waar ze steeds goed onder de druk van Meppel uit wisten te hockeyen, kwam Harlingen al snel op voorsprong. Meppel koos er na dit eerste doelpunt voor om in te gaan zakken en op de counter te spelen. Dit had wisselend succes: de snelle verdediging van Harlingen kon de meeste counters stoppen en als Meppel dan tot kansen kwam, stond de 60-jarige super-vedette met al zijn ervaring altijd op de goede plek om het schot te keren. Harlingen bleef veldoverwicht houden en kwam tot goede kansen, maar tot een uitbreiding van de score kwam het helaas niet. Meppel daarentegen kwam er vlak voor rust nog één keer gevaarlijk uit en wist te scoren. Met een gelijkspel werd er aan de thee begonnen in de rust.

 

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Harlingen had meer de bal en Meppel speelde op de counter, wat resulteerde in kansen aan beide kanten. Door een gebrek aan wissels aan de kant van Harlingen duurde de wedstrijd net te lang, waardoor Meppel in de laatste tien minuten nog vier keer wist te scoren. Deze uitslag was ietwat geflatteerd, maar de heren van Harlingen mogen tevreden zijn met hun eerste wedstrijd.

 

Komend weekend spelen zij geen wedstrijd, dus is er genoeg tijd om zich voor te bereiden op de volgende pot. Die wordt thuis gespeeld op zondag 22 september tegen Hardenberg.

 

Uitslagen HMHC

Dames 1-Meppel D1              2-0

Dames 2-Quick Stick D2      4-4

Meisjes B1-Roden B1           6-0

Meisjes B2-Assen B2            1-5

Meisjes B3-Leeuwarden B5                  1-1

Meisjes C1-GHBS C3            2-4

Meisjes C2-Sneek C5            6-0

Meisjes D1-Leeuwarden D2                  5-3

Meisjes D2              Afgelast

Veteranen-Winschoten         1-6

Heren 1-Meppel H1                1-5

Jongens A1-Daring A1         0-2

Jongens C1             Geen wedstrijd

 

|Doorsturen