HMHC heren 1 onderschat door HVA uit Assen

Afgelopen zondag betraden de heren het veld met een zware opdracht. De nummer twee kwam op bezoek en probeerde de koppositie te veroveren. Vincent Steevensz en Laurus Dijkstra uit de jongens A zijn ook deze wedstrijd weer ingevallen. Daarnaast is na een seizoen niet meespelen Menno van der Kuil zijn oude team weer bij gaan staan vanuit de goal, nu vaste keeper Jard Jissink afwezig was.

HVA nam de bal uit aan het begin van het eerste kwart met een hoge bal over de verdediging van Harlingen. Kennelijk dacht HVA de Harlingers gelijk op te kunnen sluiten tijdens het uitverdedigen. Harlingen wist onder de hoge druk rond het eigen doel de nul te houden en een paar keer onder de druk uit te komen met gevaarlijke counters. Uit een van deze counters wist Sjoerd Nieuwland te scoren na behendig de keeper uit te spelen. Door deze vroege voorsprong werd HVA scherper en zo begon de eerste helft spannend met kansen aan beide kanten. Alleen via strafcorners wist HVA een aantal keer te scoren door middel van hun harde sleeppush. Harlingen bleef onverstoord zelf doelpunten najagen. Uiteindelijk wist Onno Jan Onnes HVA een koekje van eigen deeg te geven door zelf een strafcorner tussen de palen door te slepen. Met 2-3 op het bord bracht een tegendoelpunt voor HVA geen scherpte maar juist onrust. Passes werden snel onderschept en omgezet in aanvallen voor Harlingen. Vincent Steevensz wist na de bal in de hoek van het veld ontvangen te hebben zich langs de verdedigers naar de kop van de cirkel te hockeyen en vanuit daar genadeloos uit te halen. Dit gelijkspel kon Harlingen voor een lange tijd vasthouden terwijl de rust werd bewaard. Na uiteindelijk toch weer op achterstand te zijn gekomen hadden de Harlingers genoeg energie om Vincent een bijna identieke kans te gunnen die hij weer perfect in het net wist te leggen. Zo wisten de heren HVA te weerhouden van de koppositie en op de vierde plek neer te zetten met een eindstand van 4-4.

Aankomende zondag spelen de heren een uitwedstrijd tegen Emmen.