Sport

HMHC Heren 1 krijgt te weinig

Zondagmiddag begon de tweede seizoenshelft officieel. Nadat de heren van Harlingen afgelopen weekend een inhaalwedstrijd in winst wisten om te zetten, kwam dit keer Meppel op bezoek aan de Westerzeedijk.

 

Meppel, dat als de nummer twee van de competitie aan de wedstrijd begon, kon in Harlingen de koppositie overnemen. Harlingen wist van de laatste wedstrijd dat Meppel zich graag laat inzakken en het initiatief overlaat aan de tegenstander. Hier hadden de heren zich dan ook op voorbereid en lieten rustig de bal rondgaan. Dit resulteerde in de eerste kansen voor de thuisploeg. Meppel kwam er met een spaarzame counter uit, maar werd vooral gevaarlijk vanuit strafcorners.

De Meppelaren begonnen de tweede helft onverwacht met een man minder, waardoor de Harlingers de druk direct opvoerden. Dit resulteerde in balverlies bij de Meppelaren waardoor Sjoerd Nieuwland de bal kon overnemen, twee man het bos instuurde en met een prachtige pass Vincent Stevensz alleen voor de keeper zette. Vincent twijfelde geen moment en sloeg, zonder de aan te nemen, de bal achter de keeper van Meppel. Na de voorsprong werden de heren slordiger. De wil om door te drukken en snel de 2-0 te maken zorgde juist voor onrust en Meppel wist nog een aantal mogelijkheden te creëren. Het spel golfde in deze fase op en neer en zelfs Meppel ging voorzichtig wat meer druk zetten. Hier raakte de verdediging niet erg van onder de indruk en kon hier over het algemeen goed onderuit hockeyen. Na een aantal kansen en strafcorners over en weer lukte het Meppel toch om de 1-1 te maken. Een strafcorner werd hard raak gesleept. In de slotfase probeerde de Harlingers nog door te drukken voor de overwinning, maar dit mocht niet baten.

Al met al een goed resultaat voor de Harlingers, alleen was een overwinning ook op z’n plaats geweest. Meppel is in ieder geval geen koploper geworden. Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma, dan spelen zij weer aan de Westerzeedijk tegen Hardenberg.

 

Veteranen scoren uit strafcorners en winnen

De Harlinger veteranen begonnen de Super Sunday in de ochtend. Het weer was bar slecht en koud, maar de heren wonnen verdiend met 3-0 van Roden. De veteranen scoorde drie keer uit een strafcorner en hielden daarmee de drie punten in Harlingen.

 

Diac Medical sponsort Heren HMHC

Het Harlinger bedrijf Diac Medical, specialist in ambulances en medische apparatuur, sponsort sinds kort de Heren van HMHC. Het bedrijf heeft de heren in prachtige nieuwe trainingspakken gestoken.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda