HMHC H1 vermaakt geen publiek

Na de overwinning in extremis op Eelde afgelopen weekend, stond deze zondag de middenmootkraker tegen Meppel op het programma. Op papier een gelijkwaardige tegenstander, maar niets bleek minder waar.

Harlingen begon scherp aan de wedstrijd en creëerde een aantal goeie mogelijkheden, maar de doelpunten bleven in het eerste kwart uit.

In het tweede kwart was het wel snel raak, waar Remmert van Koppen nog een venijnig schot van de spits van Meppel had gekeerd, kon in tegenaanval Onno Onnes vrij gespeeld worden en de bal achter de keeper van Meppel prikken. Het spel van de HMHC werd beter en na een mooie aanval kon Sjoerd Nieuwland bij de tweede paal binnentikken en kon Harlingen met 2-0 voorsprong zich verheugen op een bakkie thee.

Die thee bleef uit, maar wat niet uitbleef was de 3-0. Onno pushte uit een strafcorner zijn tweede tegen de touwen.

Meppel probeerde er voornamelijk uit te komen middels hoge ballen, welke Harlingen een stuk beter opvingen dan een week eerder tegen Eelde. Toch wisten ze een aantal corners te creëren en hier uit de 3-1 te scoren. De Mannen van Harlingen lieten zich niet van de wijs brengen en al snel wist Onno op aangeven van de van de van Sneek overgekomen Igle van de Meulen de 4-1 binnen te tippen.

In het vierde kwart ging het hard. David Stevensz wist voor het tweede weekend op rij het net te vinden en kort daarna maakte zijn broer Vincent Stevensz met twee prima uitgespeelde doelpunten de gebroederlijke hattrick compleet. Meppel wist uit een strafcorner nog de 7-2 te maken. Maar Sjoerd en Onno bepaalde de eindstand op 9-2.

Helaas geen publiek om te vermaken. Volgende week proberen ze weer geen publiek te vermaken. Deze keer tegen Assen.