HMHC H1 mist publiek bij vermakelijke wedstrijd

Vlak voor de winterstop stond er nog een belangrijke wedstrijd op het programma voor Heren 1 van de HMHC. Assen kwam op bezoek aan de Westerzeedijk en als Harlingen deze wedstrijd en de inhaalwedstrijd van volgende week zouden winnen zouden ze als derde de winterstop ingaan. Geen onhaalbare doelstelling gezien de resultaten in het verleden. Assen wist namelijk nog nooit te winnen aan de Westerzeedijk en kreeg het ook deze wedstrijd weer lastig.

Nadat de mannen de Dames 1 naar een 2-2 ruststand hadden geschreeuwd gingen ze naar binnen voor de wedstrijdvoorbereiding. Er werden wat tactische wijzigingen doorgevoerd en toen iedereen zei deze te begrijpen kon er begonnen worden aan de warming-up.

In het eerste kwart bleek al snel dat niet iedereen het tactisch plan zo goed begreep als ze zeiden en Assen begon sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een snelle 1-0 en Harlingen kwam er eigenlijk niet aan te pas. Nadat de scheidsrechter Assen terecht een strafbal toekende eindigde het eerste kwart met een 2-0 achterstand voor de thuisploeg.

Kort bespraken de mannen wat ook alweer de afspraken waren en begonnen vol goede moed aan het tweede kwart. Nu de afspraken beter werden nagekomen kwam Harlingen beter in de wedstrijd. Al snel werd het betere spel van de thuisploeg beloont en was daar de Harlinger goalgetter Vincent Stevensz met de aansluitingstreffer. Maar toch was het Assen dat vlak voor rust de 3-1 maakte.

Dat Harlingen beter werd was wel duidelijk. Het spel speelde zich in de tweede helft voor een groot deel af op de helft van assen, maar Assen verdedigde stug en dus bleven de doelpunten uit.

In het vierde kwart werd de druk op de Defensie van Assen groter en na goede onderschepping van Lars Kroesse hield Vincent goed het overzicht en speelde oog in oog met de keeper de bal breed op Onno Onnes die de bal kon binnenlopen. Na een hoop strafcorners die er allemaal net niet in gingen en sterk aandringen van Vincent, werd de variant op links gespeeld. En met succes! Waar de discussie er was of er wel ruimte lag op links bleek die er inderdaad niet te zijn. Gelukkig heeft Vincent Stevensz geen ruimte nodig en wist hij met een fraaie backhand de keeper te verschalken. 3-3. Dit bleek ook de eindstand.

Helaas geen kans meer op de derde plek. Wel een goede wedstrijd. Volgende week spelen de mannen in Meppel de laatste wedstrijd voor de winterstop. Daarna duiken ze de zaal in. Hopelijk zien ze iedereen na de winterstop weer langs de lijn.