HMHC Dames 1 verliest nipt van Hardenberg

HMHC Dames 1 speelde afgelopen zondag een spannende pot tegen de gelijkwaardige tegenstander Hardenberg. Harlingen verloor de vorige wedstrijd tegen dit team in de laatste minuut. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, vooral omdat er zeven speelsters van HMHC Dames 1 ontbraken.

Harlinger Dames 1 stelt zich op voor een strafcorner.

Vanaf het startsignaal was de gelijkwaardigheid gelijk zichtbaar. Hardenberg is technisch erg goed, maar Harlingen kon zich daar fysiek goed tegen weren. Er ontstonden aan beide kanten mooie acties. Na een klein foutje van Harlingen was het toch Hardenberg dat het eerste doelpunt scoorde.

Dames 1 vocht door en werd goed ondersteund door hun invalsters: Melanie Nota, Noortje Grijmans, Tineke Pars, Edine Outhuijse en Mette van Bruggen. Na een mooie actie van Hardenberg stond Harlingen in de rust 2-0 achter.

Na een duidelijke speech van invalcoach Daniël Schaaf konden de dames er weer tegenaan. En dit deden ze met alles wat ze in huis hadden. Na mooi overspelen was het Akkefien de Jong die de bal in het rechterhoekje van de goal schoot. Het vertrouwen van Harlingen steeg en ze kregen de opdracht om na dit doelpunt twee minuten te jagen. Hardenberg raakte vermoeid en daar maakte Harlingen nogmaals gebruik van: het stond nu 2-2. Van beide kanten bleven de teams gevaarlijk en de winst kon naar beide kanten. Helaas voor Harlingen scoorde Hardenberg de 3-2. Harlingen bleef wel gevaarlijk, maar het doelpunt bleef uit.

Toch stapte stapte Harlingen tevreden het veld af, en het team kijkt uit naar het weerzien met Hardenberg, thuis op 3 juni. Harlingen heeft komende weekend geen wedstrijd en speelt op 13 mei weer een uitwedstrijd tegen Dash in Hoogezand, om 12.45 uur.