HMHC Dames 1 naar de overwinning gecoacht

Zondagmorgen 28 oktober stond de wedstrijd Dames 1 tegen Daring op het programma aan de Westerzeedijk. Voor de wedstrijd was de groepsapp overbelast. Gezien het koude weer moest de thermokleding uit de kast gehaald.

De start begon wat stroef, net als de koude spieren van de dames. Daring speelde goed en Harlingen had daar in het begin van de wedstrijd nog geen antwoord op. Het was wennen voor de dames, omdat coaches Kerst Heida en Daniel Schaaf voor deze wedstrijd dieptepasses als leidraad hadden gesteld. Toen de dames dit daadwerkelijk gingen doen, kwamen ze beter uit de verf en werden de kansen benut. Het stond 1-0 voor Harlingen.

Na wat aanwijzingen voor de spitsen van Daniel kregen ze steeds meer kansen en kwamen ze steeds meer in het nieuwe systeem en dat resulteerde in een 2-1 voor de Harlinger dames tijdens de rust. In de rust werden de laatste tactische en positionele punten besproken en zo ging Harlingen met het volste vertrouwen de tweede helft in.

Harlingen wist de tweede helft volle druk op Daring te zetten, waardoor het voor de tegenstander lastig werd om onder deze druk uit te hockeyen. Hierdoor kon Harlingen mooie aanvallen opzetten, wat uiteindelijk resulteerde in een welverdiende 5-2 winst voor Harlingen. Komend weekend spelen de Harlinger dames een uitwedstrijd in en tegen Coevorden.