Sport

HMHC Dames 1 houdt het spannend in Veendam

Op deze koude zondag mochten de Dames afreizen naar Veendam om daar de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop te spelen. De meiden waren gebrand om te winnen, maar wisten ook dat dit een erg lastige pot kon gaan worden.

Na een korte maar krachtige bespreking wisten de meiden wat hun te doen stond en gingen ze het veld op. Eerst goed warmlopen want de Noordpool was er niets bij vandaag en blessures moesten voorkomen worden.

Na het fluitsignaal bleek al snel dat de dames van Daring hoge druk gingen zetten. Gelukkig bleven de Harlinger dames rustig en zochten ze de gaten. Hierdoor wist de achterhoede het middenveld en soms de spitsen goed te bereiken. Ondanks dat Harlingen een aantal kansen wist te creëren ging de bal het doel niet in.

Daring bleef op de counter spelen, waardoor ook zij een paar keer dicht bij het goal kwamen. Gelukkig stond keeper Sterre weer als een huis, waardoor de bal er niet in ging. Na nog een aantal aanvallen was het Emma die met een harde flats de bal beheerst in de goal wist te leggen, 0-1.

In de rust werden de dames weer even op scherp gesteld door de coaches aangezien het spel iets inzakte. In het derde kwart gebeurde er niet veel, de meiden wisten kansen te creëren maar kregen de bal niet in het goal.

In het laatste kwart hebben de meiden stuk voor stuk gevochten om de 0-1 te behouden, maar helaas wist Daring toch te scoren vanuit een strafcorner. De meiden werden even wakker geschud, bleven doorvechten en in de laatste minuut wist Harlingen dan ook een strafbal te bemachtigen.

Het fluitsignaal klonk en de uitslag hing dan ook van deze strafbal af. Tot grootse blijdschap van de meiden wist Jill de bal in het goal te pushen, 1-2. Na een iets wat te spannende wedstrijd wist Harlingen dan toch aan het langste eind te trekken en gingen ze naar huis met drie welverdiende punten.

 

Nu verruilen de dames het veld even voor de zaal, de winterstop is namelijk begonnen, maar niet getreurd, want vanaf aankomende zondag start namelijk de zaalcompetitie.

|Doorsturen

BuienradarAgenda