Voetbal

Het succes van de jeugdcommissie fc Harlingen

De jeugdcommissie bij fc Harlingen stelt zich als doel om een positieve omgeving te creëren waarbinnen de jeugd zich optimaal kan ontwikkelen. Er wordt besproken hoe het gaat in de teams, wat gaat er goed en wat kan er beter. De jeugdcommissie heeft als uitgangspunt om ervoor te zorgen dat zowel de jongste als de oudste categorieën binnen de jeugdafdeling zo goed mogelijk worden begeleid. Namens het bestuur van fc Harlingen is Freerk Attema de verbindende schakel tussen het hoofdbestuur en de jeugdcommissie. 

Vast aanspreekpunt voor iedereen binnen de vereniging met betrekking tot leeftijdscategorieën JO7 t/m JO15 zijn Catrinus Bouwhuis en Dirk Hiemstra. Voor de JO17 en JO19 zijn dit Bote Teerling en Remko Zandberg. Klaas Bouma zorgt voor het technische gedeelte en vast aanspreekpunt binnen de meisjes- en vrouwenafdeling is Ingrid Hoekstra. Vaste keepertrainer is Klaas Schoot en verder bestaat de jeugdcommissie uit Sasa Deredic, Evan van Sertima, Mark Koornstra, Wiepke Zondervan en Audrey Hiemstra.

 

In korte tijd veel bereikt

De jeugdcommissie heeft in korte tijd al veel bereikt. Zo hebben de jeugdtrainers allemaal een diploma ‘KNVB Juniorentrainer’ op zak en zijn ze officieel bevoegd om de jeugd van Onder 8 t/m Onder 19 te trainen. Maar ook de startende trainer is bijgepraat middels de zogenoemde Aftrapmodule’ vanuit de KNVB. De trainers hebben hun bewijs van deelname gehaald en hebben veel geleerd over het begeleiden van jeugdspelers bij trainingen en wedstrijden. En met het binnenhalen van Kerst Heida als Hoofd Opleiding zal de jeugdafdeling nóg meer worden begeleid. Voor de nieuwe leden is er het informatieboekje én het bekende jeugdtoernooi zal op 18 mei 2023 de boeken ingaan als de allereerste editie van het Jan Helvrich Jeugdtoernooi. Het jeugdbestuur heeft voor de komende periode een paar speerpunten, te weten: Planning en communicatie rondom de indeling nieuwe seizoen; Overlegstructuur met leiders en trainers; Doorstroommogelijkheden; G-Sport in beweging en Jan Helvrich Toernooi.

Het motto: “Zorgen dat alles goed geregeld is en kleur geven aan de vereniging, waarbij het plezier en de ontwikkeling van alle jeugdvoetballers centraal staan.” Het jeugdbestuur is bereikbaar via: jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda