Sport

Het Stienenman toernooi

Een mooi zonnetje, wel wat fris maar technisch goed weer voor het Stienenman toernooi, afgelopen zaterdag 18 maart. De Stienenman staat symbool voor het harde werken aan de dijken om het water tegen te houden. Nu gaat het hier om een Jeu de Boule toernooi zonder het water tegen te houden, maar er was strijd en passie op de boulebanen en er moest heel hard gewerkt worden.

 

Door: Joost Vis

Er waren zestien teams van twee personen uit alle windrichtingen van het land, die de strijd aangingen om de felbegeerde zak met dukaten. De thuisclub was sterk vertegenwoordigd met vijftien boulers, want met het winnen van de Stienenman is je wedstrijdseizoen gewoon goed. De jongste deelnemer dit jaar was een jongeman van vijftien uit Groningen en de oudste een Ouwe Seun van 74 jaar jong. Het kwik buiten ging omhoog en al snel was het zeer aangenaam boulen in onze overdekte hal.

Eerst drie voorgelote wedstrijden en daarna werden de beste acht teams in Poule A bij elkaar gezet en de andere acht teams kwamen uit in Poule B. Er verscheen een ander wedstrijdbeeld van wat je van tevoren zou kunnen verwachten. Het thuisteam Gretha Hoekstra en Frans Jan Hengst bereikten de halve finale en werkelijk op 4 cm na de finale. Uiteindelijk na een slopende partij werden Loc van Lee en Gerjan de Roos de terechte Stienenman winnaar in poule A. Na een zinderende finale tegen het Leeuwarder team van Le Biberon met Hans Timmermans en Yves Roussel konden Loc en Gerjan gehuldigd worden. 

De verliezende teams kwamen uit in Poule A complementair, daarin werd de mooiste partij van de dag gespeeld, de halve finale tussen Rik Moorlag en Lars de Roos tegen de toppers Mark Norder en René Kijk in de Vegte. Een geweldige wedstrijd legden ze op de baan, de vier spelers kennen elkaar goed en moesten diep gaan om het andere team te breken: 4-0, 4-4, 6-4, 6-6, 10-6, 10-8, 12-8 en uiteindelijk 12-13 winst voor Mark en René. Weergaloos. De inspanningen van de halve finale moesten ze wel in de finale bekopen, want het thuis spellende team Roelof van de Ploeg en Aede Dijkstra gooide werkelijk toverballen. Een streep, een boog, een stuit, het maakte niet uit alle ijzers kwamen bij “de but” uit en dan win je gewoon de eerste prijs Poule A complementair.

Het is lente, nieuwe talenten breken door, zo ook op de boulebaan en dit toernooi waren dat de dames Giny Wolberts en Marijke Hoogstra. Een beetje roze kleur in de outfit en veel passie en strijd, kletsten de dames zich in het toernooi. Met 1 punt verschil verloren ze een finaleplek, wat was het spannend en een groot compliment aan beiden talenten. De winst in de B poule ging uiteindelijk naar de Bart Schoot en Iwan Gard die in een emotionele finale te sterk waren voor de Harlingse heren Klaas Tichelaar en Claude Llamas. 

De B poule complementair werd een finale met Dirk Koning en Jeu de Boule virtuoos Hessel Roukema tegen de heren Jur Moorlag en Teake Dijkstra van de Blède Boulers uit Mildam. De krasse knarren Jur en Teake lieten een staaltje efficiënt boulen zien, daar viel niet tegen te winnen.

 

Als club heeft Boulegoed het prima gedaan, in 3 van de 4 finales zag je onze club terug, dat is positief nieuws. De complimenten voor de inzet van de vrijwilligers, want zonder deze lieve mensen heeft een vereniging geen toekomst, onze waardering is groot.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda