Het regent doelpunten in Harlingen

Afgelopen zondag stond de één na laatste wedstrijd van de Harlinger dames op het programma. Ze speelden thuis tegen Coevorden, die nog geen punten heeft gehaald in de competitie. Ondanks dat wisten de Harlingers dat ze vanaf het startsignaal scherp moesten blijven. Dit deden ze dan ook en zetten gelijk de druk erop. Hierdoor viel al snel het eerste doelpunt.

De Harlinger dames bleven druk in het spel geven. Ze overrompelden durend de tegenstander, die als antwoord op een kluitje ging spelen. Hier speelden de dames van Harlingen goed op in. Ze lieten overzichtelijk spel zien en zochten elkaar veel op. De een na de andere goal werd gescoord. Met een monsterlijke score van 10-0 gingen de dames van Harlingen de rust in.

In de tweede helft gingen de dames op dezelfde voet verder. Met meteen in de eerste minuten de 11-0. Vervolgens werden er vele strafcorners geforceerd en mooie acties gemaakt in de cirkel van Coevorden. Echter bleef net zoveel scoren als in de eerste helft uit. Tijdens een blessure bij de tegenstander, dat enige tijd kostte, kwamen de dames snel bij elkaar om te bespreken. Het doel werd aangescherpt: balbezit houden in plaats van zoveel mogelijk willen scoren. De rust moest bewaard blijven. Dit gebeurde ook en de dames wisten nog vier keer te scoren. Met een eindscore van 15-0 hebben de Harlingers hun één na laatste wedstrijd perfect afgesloten.

Aankomende zondag spelen de dames een drieluik met en tegen spelers en speelsters van JA1, MA1 en MB1 om 13.00 uur na de veteranen wedstrijd van 11.00 uur. Die week daarna speelt Dames 1 haar laatste wedstrijd van dit seizoen op de Super Sunday in Harlingen om 12.45 uur tegen Hondsrug. Dat belooft weer allemaal gezelligheid op de Harlinger mixed hockeyclub de komende twee weken.