Sport

Herkansing tegen onberekenbaar Groningen

Het verleden heeft geleerd, dat tegen vv Groningen je soms voor verrassingen komt te staan. Vanuit de kelder van het amateurvoetbal omhoog geschoten als een komeet en al een aantal jaren vaste klant in de eerste klasse E. Vanuit een kansloze positie toch nog overeind gebleven. Dat mag je deze bijzonder tegenstander nageven. 

De duels in de vorige drie competities geven in de statistieken een lichte plus voor de groenwitten te zien. Helaas geven resultaten in het verleden geen garantie voor de toekomst. De wedstrijd in Leeuwarden van vorig weekend tegen Blauw Wit ’34 ging wegens corona niet door. Dus geen ijkpunt hoever Groningen is aan het begin van dit voetbalseizoen. Hun bekerwedstrijden werden winnend afgesloten om aan te geven, dat zij ook een prima start hadden.

Zeerobben had een valse start, aldus een provinciaal dagblad. Een terechte titel boven het uitgebreide verslag. Het sterke fc Burgum ging met de punten ervan door. Toch waren er in de tweede helft duidelijk ogenblikken als houvast voor de komende competitie. Daarop voortbordurend zullen trainer Zandink en assistent-trainer Drewes Janssen ook voor aanstaande weer de puzzelstukjes op de juiste plek weten te zetten. Na zaterdag weten we meer over hoe het land erbij ligt.

Vv Groningen – Zeerobben, zaterdag 26 september, aanvang 14.30 uur, Sportpark “het Noorden” (Iepenlaan 91)

 

Programma zaterdag 26 september 

Broekster Boys-CVV Oranje Nassau G

FC Burgum-VV Pelikaan S

VV Groningen-Zeerobben

Leeuwarder Zwaluwen-VV Winsum

d'Olde Veste '54-VV Balk

PKC '83-Blauw Wit '34

WHC-Drachtster Boys

|Doorsturen

BuienradarAgenda