Voetbal

Harlinger wandelvoetballers winnen sportiviteitsbeker

Het Walking Footballteam van fc Harlingen vorige week vrijdag mee aan een toernooi op het sportpark van Coendersborg te Groningen. Het toernooi werd georganiseerd door Oldstars Coendersborg, een initiatief van Amicitia VMC, Oranje Nassau en Blauw Geel ’15, in samenwerking met de Nationale Sportweek. De sportiviteitsbeker werd door de Harlingers gewonnen.

Door Ubbo Posthuma

Het team van Oldstars Ouwe Seunen fc Harlingen. Staand vlnr Siem Rumping, Jan Toering, Jos Poos, Romke Keur en Max van den Broek. Zittend vlnr Joop Sopacua, Ubbo Posthuma, Kas van der Heide en Guus van Hurck.

Omdat we met negen spelers de reis naar Groningen ondernamen, waren twee auto’s genoeg om af te reizen. Chauffeurs waren Romke Keur en Jan Toering. Romke was al heel gauw uit zicht. Jan reed iets voorzichtiger om bekeuringen te voorkomen. Onder het rijden toch maar even het navigatieapparaat instellen. Maar dat valt onder het rijden niet mee, dus nam ik het apparaat en vulde per ongeluk Kooilaan in. We moesten eigenlijk naar de Kooiweg. Ja, dan krijg je gesodemieter. Groningen voorbij richting Delfzijl. Van de grote weg naar de binnenlanden van de provincie. Dorpen waar we nog nooit van hadden gehoord. Jan kreeg argwaan. “Volgens mij sitte we verkeerd.” Stoppen en opnieuw instellen. Terug naar Groningen gaf de TomTom aan, richting Helpman. En ja hoor, eindelijk op het goede spoor. Later dan verwacht (13.40 uur) arriveerden we op het sportpark waar wethouder Inge Jongman inmiddels de Nationale Sportweek officieel had geopend. 

Duitse voetbalbond

Om kwart over twee begonnen de wedstrijden. Ons team bestond uit Siem Rumping, Romke Keur, Jos Poos, Max van den Broek, Jan Toering, Joop Sopacua, Kas van der Heide, Guus van Hurck en ondergetekende. Het toernooi zou internationale allure krijgen met drie Duitse teams. Helaas mochten zij op het allerlaatste moment van de Duitse voetbalbond niet naar Nederland afreizen; dit in verband met het coronavirus. Hierdoor moest er in de programmering wat gesleuteld worden, wat inhield dat er twee keer tegen de zelfde tegenstander moest worden gespeeld.

Er waren twee poules. Poule 1: FC Groningen, Kardingen, Blauw Wit 34 en FC Emmen. Poule 2: SJS, Coendersborg en fc Harlingen. De eerste wedstrijd tegen SJS (sportclub Juliana Stadskanaal) ging met 0-2 verloren. We waren nog niet bij de les. De volgende was tegen het Groninger team Coendersborg die uiteindelijk op 0-0 eindigde. Heikel punt blijft toch het harde lopen van sommige spelers, wat niet is toegestaan en dan ook werd afgefloten. Opnieuw moesten we tegen de vorige tegenstanders. Weer tegen SJS, maar nu ging het stukken beter. Jan Toering opende de score met een snoeihard schot; 1-0. Waarachtig het begon te lopen en Joop Sopacua scoorde fraai 2-0. Een frommelgoal van SJS bracht de stand op 2-1. Maar Romke Keur tekende voor de derde goal. Uitslag 3-1. 

Trefzeker

Ook moest later weer tegen Coendersborg worden gespeeld. Een wedstrijd met veel goals. Al direct opende Max van den Broek de score, gevolgd door een fraai schot van Jos Poos, 2-0. Vervolgens passeerde Siem Rumping drie spelers en ronde knap af met een strak schot, 3-0. Wat een weelde. Toch waren we nog niet van de Groningers af. Ze veranderden van tactiek en bleven wat achter hangen. Met een snelle uitval wisten ze nog twee goals te scoren. Romke Keur, oude rot in het voetbalvak, jutte de boel wat op en dat hielp. Jopie Sopacua kreeg het op zijn heupen en was deze middag erg trefzeker. Mogelijk omdat zijn dochter die in Groningen woont, pa kwam aanmoedigen en dat gaf Joop vleugels. Een prachtige aanval tussen Max van den Broek en Jan Toering die vervolgens Joop aanspeelde. Die aarzelde niet en knalde zuiver in de rechterhoek, 4-2. Door deze voorsprong konden Guus van Hurck en Kas van der Heide (beiden ijzersterk in de verdediging) af en toe wat naar voren komen. Dit resulteerde in een prima goal van Kas. Eindstand 5-2.

Terschelling

Na afloop werden verschillende mensen bedankt zoals de scheidsrechters en iedereen die deze middag tot een succes hadden gemaakt. Een 3-mans jury keek bij iedere wedstrijd naar de sportiviteit van de teams. Het team met de hoogste score kreeg na afloop de sportiviteitsbeker uitgereikt. Deze viel uiteindelijk ten deel aan het Harlinger team. Er was volgens hen geen wanklank te horen. Het is min of meer gebruikelijk dat er geen standen worden bijgehouden. Hoewel de Harlingers niet alle wedstrijden hebben gewonnen, kon toch van een geslaagd toernooi worden gesproken. Dit weekend reizen de mannen naar Terschelling, waar men opnieuw aan een toernooi deelneemt. De ouwe seunen van fc Harlingen zullen nu met twee teams deelnemen. Er wordt gespeeld op de velden van sc Terschelling op Midsland. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda