Harlinger Heren 1 met verlies winterstop in

Dit weekend maakten de heren van de HMHC een lange tocht naar Coevorden. Coevorden, dat na acht wedstrijden nog geen punten had binnengesleept moest ook voor Harlingen geen problemen opleveren. Toch bracht het feit dat aanvoerder Onno Jan Onnes deze wedstrijd vanaf de zijlijn moest aanschouwen door een opgelopen knieblessure enige onzekerheid in de rest van het team. Ook dit weekend is Vincent Steevensz weer meegereisd om de heren te versterken.

De Harlingers betraden ietwat rozig het veld na de lange autorit en begonnen snel op te warmen en in te spelen om de focus te richten op de opdracht van vandaag: doormiddel van het eigen spel de afwachtende verdediging van Coevorden te doorbreken.

Harlingen nam de bal uit aan het begin van het eerste kwart en kreeg onverwachts een hoge druk van Coevorden. De Harlingers bleken met het hoofd nog in de auto te zitten en waren hier niet op voorbereid. Na overnames op het middenveld werd Coevorden snel gevaarlijk met technische middenvelders en snelle spitsen. Zo gaf Harlingen gemakkelijk twee doelpunten weg. Zelf kwamen ze wel nog een paar keer gevaarlijk de cirkel binnen maar zonder resultaat. Na dit teleurstellende kwart drukte Onno Jan zijn team met de neus op de feiten. Er werd te terughoudend gespeeld en er werd niet gevochten voor de bal. Met dit in het achterhoofd draaiden de heren de knop om en werd er feller gereageerd op de thuispartij. Nu werd Coevorden teruggedrongen naar de eigen cirkel en konden de Heren hun opdracht uitvoeren. Met weinig ervaring in dit soort situaties werd er geëxperimenteerd met de aanval. Nadat Andries Nieuwland bereikt werd binnen de cirkel wist hij de bal klaar te leggen voor Jelte Overzet die hard uithaalde en scoorde. Hierna wist Coevorden snel te counteren en zette de stand op 3-1. Onverstoord gingen de Harlingers door met gaten prikken in de teruggedrongen verdediging. De eerste strafcorner werd uitgedeeld tegen de thuisploeg waarbij Niek van der Zee op de kopcirkel de leiding nam. Na de bal aangenomen te hebben gaf hij deze af naar rechts waar Vincent Steevensz een gaatje zocht en met een harde slag de bal tegen de plank wist te krijgen. Nu waren de Harlingers ervan overtuigd dat er punten mee naar huis konden worden genomen.

Na de rust bleef Harlingen veldoverwicht houden en manieren proberen te vinden om langs de verdediging te komen. Tot grote frustratie aan de kant van Harlingen werd er aan de andere kant van het veld nu een stuk meer toegestaan door de arbitrage tijdens het verdedigen. Harlingen kwam niet meer door de verdediging heen en stond zo een kwartier op de andere kant van het veld zonder resultaat. Zo sloeg de frustratie een moment om naar onenigheid binnen het team waar de tegenstanders gebruik van wisten te maken. Na een snelle drinkpauze waren de heren weer maatjes en werd er weer geprobeerd de kluis te kraken. Tussen de pogingen die weer op niks uitliepen door, wist de thuispartij nog een laatste keer te scoren en zo de eindstand op 5-2 te zetten.