Sport

Harlinger Dames 1 scoort eerste tegendoelpunten van Drachten

De dames van Harlingen mochten deze zondag voor de verandering eens een keer dichtbij hockeyen. De koplopers van de competitie stonden op het programma. De Graspiepers uit Drachten hadden 32 doelpunten in hun voordeel en geen enkel doelpunt tegen. Harlingen wilde hier verandering in brengen en reisden af naar Drachten. Het was koud, maar lekker hockeyweer en zelfs bij een aantal dames waren de handschoenen uit de tas gehaald. De taken waren helder, weer een mooie teamprestatie neerzetten.

Met volle moed begonnen de dames aan het eerste kwart. Ze wisten dat het een lastige pot ging worden, maar ze gingen het veld op met de instelling om de eerste tegentreffers te gaan maken. De dames van Harlingen wisten hun positie goed te behouden, waardoor de dames achterin het spel konden spelen zoals van tevoren gevraagd. De achterhoede wist erg goed op te bouwen en er gingen een aantal mooie lange ballen naar voren toe. Hierdoor kon de voorhoede kansen creëren, maar die werden nog niet goed genoeg benut.

Al in de eerste minuten van het eerste kwart werden de dames gevaarlijk. Een prachtige pass op Melanie Nota zorgde ervoor dat Harlingen een op een met de keeper stond. De toon voor de wedstrijd was gezet. Vechtlust en wil spatte van het veld af. Mette van Bruggen zat ook goed in de wedstrijd en kon vanaf de rechtsback een aantal rake klappen naar voren geven die werden opgevangen door de spitsen. Zo werden er mooie aanvallende acties gemaakt door middel van goed samenspel. Door een counter en een snoeihard schot op doel van Graspiepers kwamen de dames echter helaas op 1-0 achterstand. Maar zoals de dames tijdens de trainingen en van coach Jacob hadden meegekregen: koppies omhoog en meteen omschakelen. Dit uitte zich dan ook in het eerste tegendoelpunt van Graspiepers in deze competitie. Een prima uitgespeelde actie in de cirkel en met de backhand in de goal geschoten door Jenna Burkels, 1-1. Harlingen was back in the game. De dames stonden strak op de man en gaven volle druk. De dames van Drachten hadden hier zichtbaar moeite mee. Eventuele doorbrekers werden keurig opgevangen door verdedigers Joyce Heida en Jente Bijlsma, die als een huis stonden. Ondanks de druk en mandekking konden de Graspiepers profiteren van een paar kleine foutjes en helaas scoorden ze twee goals snel achter elkaar. Ruststand: 3-1.

Hiermee was de wedstrijd nog niet gewonnen, want Harlingen bleef strijden. Graspiepers maakte weer gebruik van een kort zwak momentje van de Harlingers en kwamen op drie punten voorsprong. Harlingen bleef doorgaan en scoorde na een mooie actie van invalspeelster Evelien Haak een prachtig doelpunt. Invalster Emma Jeeninga kaatste de bal vanuit de lucht de goal van Drachten in. Wat een prachtige afsluiter, want ja, wederom had Harlingen last van tijdgebrek. De wedstrijd eindigde met 4-2 in het voordeel van Graspiepers, maar Harlingen heeft veel hoop dat ze de volgende keer tegen deze dames gaat winnen.

 

Aankomende week gaan ze echter eerst genieten van de allereerste Super Duper Sunday in de geschiedenis van de Harlinger mixed hockeyclub. Voor het eerst spelen vier seniorenteams achtereen op de velden aan de Westerzeedijk in Harlingen. Het belooft een gezellige en sportieve zondag te worden. Wil je ook langskomen? De Veteranen spelen om 10.15 uur, Dames 2 om 11.45 uur, Dames 1 om 13.15 uur en de Heren om 14.45 uur.

 

Uitslagen HMHC

Dames 1 - Graspiepers D1    2-4

Dames 2 - Groningen D15    1-1

Meisjes B1 - Graspiepers B1                4-1

Meisjes B2 - Emmen B1       2-1

Meisjes B3 - Sneek B3          10-1

Meisjes C1 - Quick Stick C3                4-0

Meisjes C2 - Groningen C7                  7-1

Meisjes D1 - Quick Stick D2                7-1

Meisjes D2 - Leeuwarden D5                2-2

Veteranen - GHBS HB            4-1

Heren 1 - Graspiepers H1      0-10

Jongens A1 - Lemmer A1     4-4

Jongens C1 - Groningen C1                 0-23

|Doorsturen