Sport

Harlinger dames 1 profiteert van spelerstekort Coevorden

Afgelopen zondag speelde Harlinger dames 1 haar eerste thuiswedstrijd tegen Coevorden. Coevorden verscheen met negen dames, waardoor er wat onrust ontstond bij Harlingen. De dames wisten dat ze gefocust moesten blijven en hun eigen spel moesten gaan spelen.

 

Echter liet het eerste kwart het tegenovergestelde zien. Harlingen herstelde zich, waarna Hannamay Tjalsma de openingstreffer maakte. Harlingen begon beter te spelen. Niet veel later viel het tweede doelpunt. Na een mislukt schot van één van de Harlingers wist Joyce Heida de bal van richting te veranderen, waardoor de bal door de benen van de keeper rolde. Ondanks de stroeve start van de Harlinger dames, liepen de dames steeds meer warm en raakten op elkaar ingespeeld. Hierdoor kwam de derde treffer er snel achteraan van debuutspeelster Merthe Scheffer. Harlingen was erg aanvallend en kregen daarom van de coach de opdracht om de bal juist even uit de drukte te halen en meer druk te zetten via de zijkanten. Hier slaagde Harlingen heel goed in en mede hierdoor kreeg Manon Schakenbos tweemaal achter elkaar de bal behendig in het doel. Het stond 5-0 in de rust.

 

Harlingen ging goed verder in de tweede helft. Mooie acties werden gemaakt over de linker- en rechterkant. De dames lieten mooi samenspel zien. Na een paar mislukte kansen van Coevorden om de bal naar voren te krijgen liep Hannah Touwslager mooi over de achterlijn om vervolgens de bal te spelen naar Jenna Burkels, die de bal er netjes in tikte. Deze exacte actie herhaalde zich niet veel later: 7-0. Ook debuutspeelster Jill Burkels kreeg de kans om te scoren. Dit deed ze dan ook met een behendig backhandschot. Hannamay mocht zowel de openings- als de afsluitingstreffer maken, waarna het fluitsignaal volgde. Harlingen mag tevreden terugkijken op het behalen van drie punten, maar moet wel wat scherper worden als ze aankomende week op vrijdagavond de Silver Cup tegen Leeuwarden spelen en zondag de competitiewedstrijd tegen Hardenberg. Leeuwarden is nieuw in de poule en Hardenberg staat bekend als dé concurrent van Harlingen.

 

Dames 2 succesvol in Groningen

Dames 2 had zondag jongstleden een uitwedstrijd tegen GHBS D23. Vanwege enkele verhinderingen van vaste teamleden was er hulp ingeroepen van vier speelsters van MB2. Ook in deze samenstelling verliep de wedstrijd prima en werd er met 0 tegen 4 gewonnen. Maar liefst drie doelpunten waren van Silke Sikkema en het laatste punt werd gemaakt door invalster Annemiek Hettema. Volgende week opnieuw een uitwedstrijd in Groningen, dan tegen GHBS D18.

 

Uitslagen HMHC

Dames 1 - Coevorden D1                       9-0

Dames 2 - GHBS D23                              4-0

Meisjes B1 - Quick Stick B2                3-1

Meisjes B2 - Steenwijk B1                    1-4

Meisjes B3 - Sneek B3                           7-4

Meisjes C1 - GHBS C7                           5-0

Meisjes C2 - Graspiepers C2                1-2

Meisjes D1 - GHBS D6                           6-1

Meisjes D2 - Westerkwartier D3          0-5

Veteranen - Roden                                   5-5

Jongens A1 - HCSO A1                          1-3

Jongens C1 - Assen C1                          2-5

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda