Harlingen pakt welverdiend drie punten

Op de zonnige zondagmorgen waren de meiden van dames 1 weer van de partij. Lelystad was deze dag de tegenstander.

Harlingen begon sterk. Er werd goed druk gezet en de dames van Lelystad kwamen er maar moeilijk uit. Er kwamen een aantal kansen, maar vlak voor rust tikte Inge de Groot de bal behendig in de goal na een mooie passeeractie van Hannah Touwslager. In de rust was het coach Daniel Schaaf die de dames weer even liet focussen op de taken die verfijnd moesten worden in de tweede helft. Elkaar goed blijven aansturen en communiceren wat betreft de mandekking.

Nadat de dames weer van start gingen, werden de afspraken goed nagekomen en ging Harlingen goed hockeyen. Tineke Pars en Hannamay Tjalsma konden elkaar goed vinden en al snel werd de 2-0 gemaakt. De dames wisten elkaar steeds beter te vinden in het veld, waardoor er mooi overspel ontstond. Er werden een aantal mooie acties naar voren gemaakt maar een derde doelpunt liet nog op zich wachten. Gelukkig maakte een goede pass van Sarah Rushforth op Hannamay Tjalsma hier een einde aan, waardoor de stand 3-0 werd. De verdediging stond ijzersterk en opbouwende speelden Manon van der Meer en Pien van Smeerdijk een belangrijke rol. Hierdoor kon Hannah wederom de bal krijgen en wist de keeper uit te spelen, 4-0 voor de Harlinger dames. Jammer genoeg wist Lelystad toch nog een doelpunt te maken tegen het einde van de wedstrijd. Hierdoor eindigde de wedstrijd met een eindstand van 4-1.

Graag willen de Harlinger dames alle supporters bedanken voor de aanmoedigingen. Aankomende week spelen de dames uit in Hoogeveen, waar ze hopelijk de volgende drie punten pakken.