Harlingen MB1 wint in Groningen tegen GHHC

Harlingen meiden MB1, een prachtig team, een hechte groep. De eerste wedstrijden in de Eerste Klasse Noord werd er nog niet gewonnen. Er wordt echter onder leiding van Onno-Jan Onnes en Daniel Schaaf fanatiek getraind, en tactisch werd er de afgelopen weken het nodige aangescherpt.

Verleden week zaterdag lijkt het ‘Harlinger tij te zijn gekeerd’. Toen werd er thuis een prima wedstrijd neergezet door de Harlinger meiden. Het resultaat was er dan ook naar, een klinkende 4-0 overwinning tegen MHC Leeuwarden MB2.

Afgelopen zaterdagmiddag speelden de Harlinger hockeysters de inhaalwedstrijd in en tegen Groningen, GHHC MB6.

De eerste helft had Harlingen duidelijk het ‘hockey-heft in handen’. Er werd fanatiek druk gezet door het middenveld. Het was aanvoerster Jill Burkels, welke uit een strafcorner op knappe wijze de score opende naar de 0-1. Niet lang hierna scoorde gelegenheids-invalster Merle Jorritsma middels een prachtige tip-in de 0-2 op aangeven van Roos van Stee. Fanatiek zette spitsen trio Noa van der Veen, Merthe Scheffer, Annemiek Hettema van Harlingen door. Kans op kans bleef echter onbenut door toedoen van de uitstekende Groninger keepster, welke bepaald niet voor Sinterklaas speelde. In de 30ste minuut, wist Maud Hauser vanaf de links-voorpositie met een prachtige ‘flats’ het scorebord op 0-3 te zetten.

Na de rust, bleek Harlingen iets onrustiger te hockeyen. Groningen counterde een aantal malen gevaarlijk. Echter, de verdediging bestaande uit Dilwien Auraha, Nynke Bijlsma, Inge Adema, Elbrich Fokkinga en de jarige Tessa Weelink hield stand, waar invalkeepster Marcillia Kamperveen goed het doel verdedigde.

Het was de rechter-middenveld speelster Evelien Haak, die de eindstand via een toegekende strafcorner op een verdiende 0-4 zet. Einde wedstrijd.

Een prima eindspurt van de Harlingen meiden MB1. Nu wacht de zaalcompetitie. MB1 hervat de veld-competitie weer op zaterdag 19 maart. Kom ook eens kijken, leuk.