Sport

Harlingen Jongens B1 pakken punt

De Jongens B1 van de Harlinger mixed hockeyclub hebben tegen Winsum mixed gespeeld dit weekend. Winsum is na de voorcompetitie van de jongens A competitie naar de B competitie geplaatst: ze hebben dus enigszins ervaring tegen grotere en sterkere jongens. Toch weerhield dit de jongens B er niet van te strijden voor de winst. 

Helaas lukte dit niet, maar de jongens hebben wel een punt gepakt: ze hebben 2-2 gespeeld. Bart-Jan Wijtsma en Sven Kappert hebben gescoord. Het eerste goal was van Sven. Na een sterke start sloeg hij de bal met een backhand in de hoek. Tot de rust bleef het gelijkspel: 1-1.

In de tweede helft rolde het balletje van Bart-Jan rustig in het goal en zo kwamen de jongens in de tweede helft voor te staan. Kort hierna kregen de jongens een strafcorner te verduren, die na een mooie redding, in een strafbal eindigde. Keeper Jack Rushforth zat bijna aan de bal maar hij ging er helaas toch in. Hierna dachten de Harlinger jongens nogmaals te hebben gescoord uit een strafcorner, maar helaas was de bal niet uit de cirkel geweest en dan telt hij niet. Na de wedstrijd hebben de jongens met z'n allen pizza gegeten op de hockeyclub en met z’n allen hebben ze dit stukje geschreven.

 

De jongens kunnen nog wel wat versterking gebruiken en zoeken nieuwe teamleden tussen de 12 en 16 jaar. Wil jij hockey een keer proberen bij deze jongens? Ze trainen op dinsdag van 18.30-20.00 uur en op vrijdag van 19:00-20.30 uur, dus kom gerust langs en train een keertje mee.

|Doorsturen

BuienradarAgenda